Inici ViesLleidaLa NogueraVilanova de Meià L’Ull del Pilar al Pilar del Segre (Vilanova de Meià)

L’Ull del Pilar al Pilar del Segre (Vilanova de Meià)

per jordi.ceballos@gmail.com

L’Ull del Pilar va ser obert l’any 2011 per Jaume Clotet “Paca”, Laura Piferrer i Josep Mula. Es una via ben curiosa, ja que travessa una Foradada que hi ha al Pilar del Segre, la veritat que va ser tota una troballa per part dels oberturistes.

Ha fet un dia plujós i no teníem gaire idea d’on estava aquesta cova, però mirant a la part de dalt del Pilar del Segre es troba de seguida. La via està força equipada i es fa ràpid. El tram de la cova és realment maco, només per això ja ha valgut la pena venir. Segons el pot de registre hem fet la segona repetició, després d’un tal Xevi al 2014. Llàstima, ens hem quedat sense els 3 € de les birres… 

Orientació

Oest

Aproximació

Des de Vilanova de Meià prenem la carretera amunt, i no té pèrdua ja que de seguida veiem la Roca dels Arcs i a la dreta el Pilar del Segre. Aparquem a alguna de les esplanades que hi ha al costat de la carretera (enllaç a Google Maps).

La via comença a una feixa penjada a la part esquerra del Pilar del Segre, per arribar-hi no hi ha gaire camí, però amb una mica d’intuïció hi hem arribat sense problema.

Material

16 cintes, friends mitjans, 1 xapa recuperable i estreps

Descens

Un cop dalt hem agafat un caminet cap a l’esquerra, i hem acabat enllaçant amb el camí d’aproximació.

Cordada

Josep Santasusana i Jordi Ceballos


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar