Inici EscaladesMontserratSant Jeroni Casas-Chani per la sortida original al Serrat del Moro (Montserrat)

Casas-Chani per la sortida original al Serrat del Moro (Montserrat)

per admin

La Casas-Chani va ser oberta al 1972 per Francesc Casas i Joan Alvarez (“Chani”). Aquesta via, juntament amb la Mas-Brullet, són les dues grans clàssiques del Serrat del Moro. A les primeres tirades de la Casas-Chani abans hi havia un magnífic diedre que va desaparèixer completament al 2004 fruit d’un gran despreniment, i ara ha quedat un inici molt diferent.

Respecte a l’equipament, les reunions estan totes de conya, però hi ha uns quants burins a la via que estan fatal, cal anar amb compte. Es tracta d’una via ben guapa i variada, destacant sobretot la cinquena tirada i l’encastament de la sortida original. Veient que moltes cordades s’escaquegen l’encastament final, ens feia especial il·lusió provar-lo i ha valgut la pena, és una tirada neta d’uns 20 metres, i amb una certa mala llet perquè als primers metres l’encastament t’escup cap a fora i costa de protegir. Un cop dalt no hi ha reunió, podem anar a l’esquerra a buscar l’arbre més proper. El Rafa en va fer un divertit vídeo (enllaç a YouTube).

Orientació:  Est

Regulacions:  L’escalada a Montserrat està regulada, consultar la web del Patronat

Aproximació:  Des de Santa Cecilia (enllaç a Google Maps) prenem el Camí de l’Arrel direcció al Monestir i quan estem a l’alçada del Serrat del Moro, agafem un corriol que puja directe a la paret. Primer arribem al característic diedre de la Mas-Brullet i uns metres a l’esquerra comença la Casas-Chani.

Material:  Friends fins al Cam #2 (#3 opcional), 15 cintes, 2 bagues, tascons/tricams, 1 xapa recuperable i estreps

Descens: 

  • Opció 1: Tirem amunt uns 5 minuts, i quan el terreny és més pla, prenem un camí descendent poc marcat que ens porta a 2 ràpels que baixen directes a la Canal de Sant Jeroni. El primer ràpel és de 40 m (des d’un arbre), i el segon de 30 m (expansions). Si trobem bé el camí fins al ràpels, penso que és la millor opció amb diferència, en un moment et plantes a la Canal de Sant Jeroni.
  • Opció 2: Anar carenejant fins dalt de tot, és fàcil tot i que una mica llarg. Bona opció si no tenim ganes de fer cap ràpel.
  • Opció 3: Es pot rapelar per la via. Per mi és clarament la pitjor opció, diverses cordades han patit problemes amb cordes enganxades en algun dels ràpels.

Cordada:  Rafa Cuadrado, Fernan Barba i Jordi Ceballos

També et pot interessar