Inici ViesBarcelonaMontserratSant Jeroni Mas-Brullet al Serrat del Moro (Montserrat)

Mas-Brullet al Serrat del Moro (Montserrat)

per jordi.ceballos@gmail.com

La Mas-Brullet va ser oberta l’any 1960 per Jaume Mas i Josep Maria Brullet. Es una magnífica clàssica de Montserrat, molt recomanable i estètica. La via l’hem gaudit molt, i realment es mereix tota la fama que té, és una via espectacular.

La primera tirada està força polida però la resta està de conya. Les reunions són totes molt còmodes, en alguna donen ganes de treure unes olivetes i fer un vermut…  Hi ha una frase famosa d’Antonio G. Picazo que diu “Qui la Mas no ha escalat, no ha estat a Montserrat”.

En aquesta via, l’any 1975 hi va perdre la vida en Bartomeu Puiggròs.

Orientació

Est

Aproximació

Des de Santa Cecilia (enllaç a Google Maps) prenem el Camí de l’Arrel direcció al Monestir i quan estem a l’alçada del Serrat del Moro, agafem un corriol que puja directe a la paret.

Material

20 cintes, fissurers i friends fins al Camalot #4 (amb els grans repetits)

Descens

  • Opció 1: Anem amunt uns 5 minuts i, quan el terreny és més pla, prenem un camí descendent poc marcat que ens porta a 2 ràpels que baixen directes a la Canal de Sant Jeroni. El primer ràpel és de 40 m (des d’un arbre), i el segon de 30 m (expansions). Si trobem bé el camí fins al ràpels, penso que és la millor opció amb diferència, en un moment arribes a la Canal de Sant Jeroni.
  • Opció 2: Carenejar fins dalt de tot, és fàcil tot i que una mica llarg. Bona opció si no tenim ganes de fer cap ràpel.
  • Opció 3: Es pot rapelar per la via. Per mi és clarament la pitjor opció, diverses cordades han patit problemes amb cordes enganxades en algun dels ràpels.

Cordada

David Cabañas i Jordi Ceballos

Enllaços

La Cordada Centenària


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar