Inici EscaladesMontserratSant Jeroni Canet-Rosales-Alonso a la Paret de Sant Jeroni (Montserrat)

Canet-Rosales-Alonso a la Paret de Sant Jeroni (Montserrat)

per admin

La Canet-Rosales-Alonso va ser oberta l’any 1975 per Nandi Salas, Ramon Sànchez i Magda Ortiz, en homenatge a 3 escaladors sabadellencs que havien mort recentment en accidents d’escalada (Josep Canet i Antonio Rosales van patir un accident a la Punta Monistrol de Sant Llorenç, i l’Albert Alonso va morir a Cambredaze). Es una bona clàssica a la Paret de Sant Jeroni, amb bona roca, i en conjunt un itinerari ben recomanable.

La via ha estat restaurada i es troba en un entorn especialment maco, amb magnífiques vistes de Talaies i Ecos. La tercera reunió ens ha costat una mica de trobar, només té 1 parabolt, i està 1 metre per sobre de la darrera savina. La darrera tirada és molt guapa i mantinguda. Des del cim hem fet un petit ràpel fins al collet, i després cal escalar una tirada addicional de tercer grau.

Orientació:  Oest

Regulacions:  La via no està afectada per regulacions d’escalada, s’hi pot anar tot l’any.

Aproximació:  Des de de Santa Cecília (enllaç a Google Maps) agafem el GR en direcció a Can Maçana, i més endavant prenem el trencall que puja al Coll de Migdia. Un cop al coll, baixem en direcció sud i prenem un trencall a mà esquerra (marques grogues) del camí que puja fins a Sant Jeroni. Passem de llarg la Talaia Gran i després prenem un trencall a l’esquerra, des d’on arribem a peu de via en pocs minuts.

Material:  10 cintes, friends fins al Cam #0.75, tascons petits, 3 xapes recuperables i 3 bagues llargues

Descens:  Resseguim diversos bonys fins arribar a un corriol que ens porta a les escales de Sant Jeroni. Baixem per la Canal de Sant Jeroni.

Cordada:  David Cabañas i Jordi Ceballos

També et pot interessar