Inici ViesBarcelonaMontserratSant Jeroni Canet-Rosales-Alonso a la Paret de Sant Jeroni (Montserrat)

Canet-Rosales-Alonso a la Paret de Sant Jeroni (Montserrat)

per jordi.ceballos@gmail.com

La Canet-Rosales-Alonso va ser oberta l’any 1975 per Nandi Salas, Ramon Sánchez i Magda Ortiz, en homenatge a 3 escaladors sabadellencs que havien mort recentment en accidents d’escalada:

  • Josep Canet Valls (15 anys) i Antonio Rosales Luque (19 anys) van patir un accident a la Punta Monistrol de Sant Llorenç.
  • Albert Alonso va morir en un accident d’escalada al Pic Rodó (França).

Es una bona clàssica a la Paret de Sant Jeroni, amb bona roca, i en conjunt un itinerari ben recomanable. La via ha estat restaurada i es troba en un entorn especialment maco, amb magnífiques vistes de Talaies i Ecos. Ens ha costat trobar la tercera reunió, només té 1 parabolt i està un metre per sobre de la darrera savina. La darrera tirada és molt guapa i mantinguda. Des del cim fem un petit ràpel fins al collet, i després cal escalar una tirada addicional de tercer grau.

Orientació

Oest

Aproximació

Des de de Santa Cecília (enllaç a Google Maps) agafem el GR en direcció a Can Maçana, i més endavant prenem el trencall que puja al Coll de Migdia. Un cop al coll, baixem en direcció sud i prenem un trencall a mà esquerra (marques grogues) del camí que puja fins a Sant Jeroni. Passem de llarg la Talaia Gran i després prenem un trencall a l’esquerra, des d’on arribem a peu de via en pocs minuts.

Material

10 cintes, friends fins al Camalot #0.75, fissurers petits, 3 xapes recuperables i 3 bagues llargues

Descens

Resseguim diversos bonys fins arribar a un corriol que ens porta a les escales de Sant Jeroni. Baixem per la Canal de Sant Jeroni.

Cordada

David Cabañas i Jordi Ceballos


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar