Inici ViesBarcelonaMontserratSant Jeroni Pany-Ferrera + Electric Ladyland a la Paret de l’Aeri (Montserrat)

Pany-Ferrera + Electric Ladyland a la Paret de l’Aeri (Montserrat)

per jordi.ceballos@gmail.com

Magnífica combinació de dues vies per superar la imponent Paret de l’Aeri. La Pany-Ferrera va ser oberta l’any 1941 per Jordi Panyella “Pany” i Jordi Ferrera, i acaba a la Plaça de Catalunya, ja que més amunt no es van veure capaços de continuar. Jordi Ferrera és l’autor del llibre “Cumbres Pirenaicas” (publicat al 1951), el seu cognom apareix a diverses fonts mal escrit com a Farrera enlloc de Ferrera.

A la Plaça de Catalunya comença l’Electric Ladyland, oberta l’any 1978 per Josep Carbonell “Buril”, Kim Prats, Cesc Caralt i Armand Ballart, que supera la resta de paret anant a cercar una espectacular bavaresa que per sí sola ja mereix la visita. L’equipament està rovellat i falta algun pitó que marquen les ressenyes, però en general es protegeix bé.

La via va ser alliberada pel Salva González amb un grau al voltant de 7b+.

Orientació

Nord-est

Aproximació

Des de Santa Cecília (enllaç a Google Maps) prenem el GR direcció al Monestir i en arribar a la Paret de l’Aeri pugem per la primera canal, compte no ens passem de llarg i prenguem per error la Canal del Moro que puja per la banda esquerra de la Paret. Després d’algunes cordes fixes remuntem uns graons metàl·lics i seguim un tram de cables fins arribar a l’alçada de la via. L’aproximació fins al peu de via és exposat, millor fer una primera reunió al cable i encordar-nos.

Material

18 cintes, friends fins al Camalot #3, fissurers, tricams, 1 xapa recuperable, 1 escanya-burins, estreps i guíndola opcional.

Descens

No cal fer cap ràpel, tornem al cotxe per la Canal de Sant Jeroni.

Cordada

Jose Valero i Jordi Ceballos

Enllaços

Desventuras y Milagros


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar