Inici ViesBarcelonaMontserratSant Jeroni Antonio Machín a la Paret de l’Aeri (Montserrat)

Antonio Machín a la Paret de l’Aeri (Montserrat)

per jordi.ceballos@gmail.com

La via Antonio Machín va ser oberta l’any 1978 per Armand Ballart, Marc Homs, i Jordi Borrut. Bàsicament es tracta d’una pedalada descomunal (excepte pels que fan 8a) pel bell mig de la Paret de l’Aeri, tot i que a dalt té uns llargs en lliure ben interessants i amb un ambient increïble. Els 4 primers llargs van ser completament restaurats quan van obrir la Directa de l’Amistat, però més amunt les vies segueixen camins diferents.

L’any passat mentre fèiem l’Electric Ladyland vam coincidir amb l’Armand que repetia la Machín a velocitat de Boeing 747 i va fer una petita restauració dels llargs de dalt, el que ens va animar a fer la via. Sorpresos per la velocitat de l’Armand, li vam preguntar i ens va explicar el truc: fer els llargs d’Ae a l’ensamble!!

Al Mateu li va fer gràcia la idea de l’ensamble i tenia la logística molt clara, així que ho hem provat i ha anat de conya. Hem anat distanciats 20 metres, i els 40 metres de corda sobrants els hem utilitzat per passar material quan el primer es quedava sense cintes. Llàstima que a partir de la R3 són quasi tot burins i llavors no hem seguit fent ensamble, perquè realment es guanya molt temps, a part que resulta divertit.

Per mi, el llarg més guapo és el sisè, amb una bona part en lliure i un ambient increïble; i el més exigent el setè, amb un flanqueig obligat de 6a. Totes les reunions estan restaurades, excepte la R5 i la R6. La R5 la hem fet a la reunió de la Directa de l’Amistat (queda molt a prop) i a la R6 hi ha 4 burins en bon estat i es pot reforçar amb una savina.

Orientació

Nord-est

Aproximació

Des de Santa Cecília (enllaç a Google Maps) prenem el GR direcció al Monestir i en arribar a la Paret de l’Aeri pugem per la primera canal, compte no ens passem de llarg i prenguem per error la Canal del Moro que puja per la banda esquerra de la Paret. Després d’algunes cordes fixes remuntem uns graons metàl·lics i seguim un tram de cables fins arribar a l’alçada de la via. Veiem la primera xapa, que queda uns metres amunt.

Material

26 cintes (sense xapar-ho tot), fissurers, 2 bagues, friends fins al Camalot #1 i estreps. Guíndola opcional.

Descens

Fem un ràpel de 20 metres fins al terra i acabem baixant per la Canal de Sant Jeroni.

Cordada

Mateu Maglia i Jordi Ceballos


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar