Inici EscaladesMontserratSant Jeroni Dels Sostres o Nicolau-Freixas-Benito a la Paret de l’Aeri (Montserrat)

Dels Sostres o Nicolau-Freixas-Benito a la Paret de l’Aeri (Montserrat)

per admin

La via Dels Sostres va ser oberta al 1979 per Xavier Nicolau, Santi Marzo Freixas, J. Lluís Benito i J. Carles Ferrero, i és una de les grans clàssiques de l’Aeri. La via té alguns trams d’una estètica increïble i és molt recomanable. Es una llàstima que moltes cordades no facin les tirades de dalt perquè són algo salvatges, ja que llavors es perden algunes tirades molt guapes. A més, la vegetació només emprenya a la cinquena tirada, i són plantes que no punxen, així que tampoc n’hi ha per tant.

M’hagués agradat fer la sortida original de la via, que primer fa uns metres de xemeneia i acaba sortint per un diedre, però la roca a la xemeneia fa una pinta horrorosa i no ho hem vist clar. També podíem haver ignorat la xemeneia i anar directes a cercar el diedre (com apareix a la ressenya del Josep Santasusana) però ens ha semblat massa exposat. Total, que ens hem escaquejat sortint per la escapatòria tal com apareix a la ressenya d’escalatroncs. Queda pendent acabar la via com cal, potser un altre dia amb més motivació veiem les coses diferent…

Orientació:  Est

Regulacions:  L’escalada a Montserrat està regulada, consultar la web del Patronat

Aproximació:  Des de Santa Cecília (enllaç a Google Maps) prenem el GR direcció al Monestir i en arribar a la Paret de l’Aeri pugem per la primera canal, compte no ens passem de llarg i prenguem per error la Canal del Moro que puja per la banda esquerra de la Paret. Després d’algunes cordes fixes remuntem uns graons metàl·lics i seguim el tram de cables fins al final. Després anem resseguint la base de la paret fins situar-nos sota del primer sostre.

Material:  Friends fins al Cam #3 (repetits fins al #1), tascons i 15 cintes

Descens:  Seguim amunt fins trobar les escales de les antenes, i acabem baixant per la Canal de Sant Jeroni.

Cordada:  Cisco Figueroa i Jordi Ceballos

També et pot interessar