Inici ViesBarcelonaBerguedàPedraforca Solstici d’estiu al Pollegó Inferior (Pedraforca)

Solstici d’estiu al Pollegó Inferior (Pedraforca)

per jordi.ceballos@gmail.com

Oberta el 23/06/2008 per Edu Sallent i Quim Bretcha. La via transcorre a l’esquerra de la Font, i en poc temps s’ha convertit en una de les clàssiques més reeixides del Pedraforca gràcies al seu recorregut elegant i directe fins al cim del Pollegó Inferior. És una via ràpida d’escalar, amb roca excel·lent i un equipament força generós. El darrer llarg és de traca i mocador, una tirada de 45m vertical i mantinguda per gaudir de valent. En conjunt resulta un itinerari totalment recomanable. Grau obligat V+/A1.

Orientació

Nord

Aproximació

Un cop al Refugi Lluís Estasen (enllaç a Google Maps) prenem el camí en direcció a la tartera i la remuntem fins arribar a l’evident xemeneia de la via Font

Material

18-20 cintes i friends fins al Camalot #4 (sense repetir res)

Descens

Opció 1: Anem en direcció Oest a cercar els ràpels de baixada del Pollegó Inferior. Baixem amb un únic ràpel de 40m (es pot fraccionar en 2). Després podem triar entre anar cap al Fals Pollegó Inferior (alguna desgrimpada), o fer un darrer ràpel d’uns 20-30m des d’una instal·lació que ens deixa directament a la tartera.

Opció 2: Anem en direcció Est i baixem per les Costes d’en Dou (marques blaves). Compte si està emboirat o és fosc, que si no ens ho coneixem i perdem les marques, ens podem embolicar.

Cordada

Pau Sánchez i Jordi Ceballos

Enllaços

Romàntic guerrer


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar