Inici ViesLleidaTerradets Anglada-Guillamón a les Bagasses (Terradets)

Anglada-Guillamón a les Bagasses (Terradets)

per jordi.ceballos@gmail.com

L’Anglada-Guillamón va ser oberta l’any 1959 per Josep M. Anglada i Francesc Guillamón, i té l’honor de ser la primera via de la Paret de les Bagasses. Moltes cordades fan només fins a la feixa, i és una llàstima perquè la part final és molt bona, salvatge, poc equipada i amb una darrera tirada especialment guapa. Té la seva gràcia que el pas més exigent de tota la via, sigui justament el darrer de tots, i mira que la via és llarga…

Orientació

Sud-est

Aproximació

Des de la Font de les Bagasses (enllaç a Google Maps) creuem el riu pel pont romà, seguim pel corriol equipat (hi ha un parell de cables), creuem el túnel de la dreta, remuntem el túnel per sobre, pugem fins a peu de paret i la resseguim cap a l’esquerra fins arribar al característic diedre de la primera tirada.

Material

15 cintes, 6 bagues per savines, fissurers, 3 xapes recuperables i friends fins al Camalot #4

Descens

Prenem corriol cap a la dreta (est) fins arribar a una instal·lació de ràpel (55 m), i després caminant arribem a la carretera.

Cordada

Ricard Rofes i Jordi Ceballos

Enllaços

Lo gall


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar