Inici ViesBarcelonaMontserratEcos Why al Serrat del Patufet (Montserrat)

Why al Serrat del Patufet (Montserrat)

per jordi.ceballos@gmail.com

La via Why va ser oberta l’any 1979 per Armand Ballart i Robert Fernández. Es una vieta ben guapa, que ressegueix una fissura que talla de dalt a baix el Serrat del Patufet. En tota la via no hi ha cap expansió, només un pitó i una minúscula pitonissa. Hem trobat dos blocs encastats, però han caigut només tocar-los, així que a hores d’ara no n’hi ha cap. A la ressenya original apareix una reunió a mitja tirada però no l’hem vist, així que hem acabat fent els 55 metres en una sola tirada.

Respecte a la roca, és curiós perquè la part de l’esquerra de la fissura és molt bona, però a la dreta és precària, amb el que cal vigilar tota l’estona. M’ha semblat una via ben guapa, però sobretot cal anar amb friends grossos i per descomptat tenir clar on et fiques. Per cert, un cop dalt no hi ha cap reunió, hem assegurat al cos.

Orientació

Est

Aproximació

Aparquem a Santa Cecília (enllaç a Google Maps), pugem al Coll de Migdia i baixem pel Torrent de Migdia fins pràcticament arribar al Montgròs. Mirant les fotos ubiquem sense problema la Salamandra i més enllà el Serrat del Patufet.

Material

7 cintes, un Camalot #0.5, un #3, dos #4, un #5 i una baga per merlet. Portàvem pitons per si de cas, però no hem vist possibilitat de pitonar enlloc.

Descens

Caminant

Cordada

Manuel Pérez “Lete” i Jordi Ceballos


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar