Inici EscaladesMontserratEcos Why al Serrat del Patufet (Montserrat)

Why al Serrat del Patufet (Montserrat)

per admin

La via Why va ser oberta l’any 1979 per Armand Ballart i Robert Fernández. Es una vieta ben guapa, que ressegueix una fissura que talla de dalt a baix el Serrat del Patufet. En tota la via no hi ha cap expansió, només un pitó i una minúscula pitonissa. Per la via hem trobat un parell de blocs encastats, però han caigut només tocar-los, així que a hores d’ara no n’hi ha cap. A la ressenya original consta una reunió intermitja però no l’hem vist, així que hem acabat fent els 55 metres d’una tirada.

Respecte a la roca, és curiós perquè la part de l’esquerra de la fissura és molt bona, però la part dreta és precària, amb el que cal vigilar tota l’estona. M’ha semblat una via ben guapa, però sobretot cal anar amb friends grossos i per descomptat tenir clar on et fiques. Per cert, un cop dalt no hi ha cap reunió, hem assegurat al cos.

Orientació:  Est

Regulacions:  L’escalada a Montserrat està regulada, consultar la web del Patronat

Aproximació:  Aparquem a Santa Cecília (enllaç a Google Maps), pugem al Coll de Migdia i baixem pel Torrent de Migdia fins pràcticament arribar al Montgròs. Mirant les fotos ubiquem sense problema la Salamandra i més enllà el Serrat del Patufet.

Material:  7 cintes, un Camalot #0.5, un #3, dos #4, un #5, una baga per merlet. Portàvem pitons per si de cas, però no hem vist possibilitat de pitonar enlloc.

Descens:  Caminant

Cordada:  Manuel Pérez (“Lete”) i Jordi Ceballos

També et pot interessar