Inici ViesBarcelonaMontserratSant Salvador Anglada-Guillamón al Cavall Bernat (Montserrat)

Anglada-Guillamón al Cavall Bernat (Montserrat)

per jordi.ceballos@gmail.com

L’Anglada-Guillamón va ser oberta el 01/11/1961 per Josep M. Anglada i Francesc Guillamón. Es una via molt estètica, que ressegueix una marcada fissura fins gairebé el cim, i hi ha un parell de reunions en baumes molt guapes (especialment la quarta reunió, una meravella).

La via té orientació est, i el sol hi toca de ple fins a les 13h aprox. Als trams d’artificial està quasi tot posat, només cal afegir una peça de tant en tant, i hi ha força passos molt llargs on cal pujar a últims d’estreps. Els antics burins van ser restaurats per spits en molt bon estat, i als trams de fissura hi ha pitons molt vells que cal tractar amb carinyo.

Orientació

Est

Regulacions

La via no està afectada per regulacions d’escalada

Aproximació

Des de Santa Cecília (enllaç a Google Maps) prenem el GR direcció al Monestir. Quan estem a l’alçada del Cavall Bernat, enfilem amunt per la Canal del Cavall. La pugem un tros, i després l’abandonem per accedir a peu de via.

Material

24 cintes, 3 bagues ben llargues (per arbres), tricams, 3 xapes recuperables i friends fins al Camalot #1. Portàvem martell, 2 pitons i un plom per si petava algo, però no ha fet falta.

Descens

Dos ràpels per la via normal, el primer de 20 m fins a sobre de la berruga, i el segon d’uns 50 m fins al terra. Baixem per la Canal del Cavall.

Cordada

Rafa Cuadrado i Jordi Ceballos


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar