Inici ViesBarcelonaMontserratSant Salvador Anglada-Guillamón al Cavall Bernat (Montserrat)

Anglada-Guillamón al Cavall Bernat (Montserrat)

per jordi.ceballos@gmail.com

L’Anglada-Guillamón va ser oberta el 01/11/1961 per Josep M. Anglada i Francesc Guillamón. Es una via molt estètica, que ressegueix una marcada fissura fins gairebé el cim, i hi ha un parell de reunions en balmes molt guapes (especialment la quarta reunió, una meravella).

La via té orientació est, i el sol hi toca de ple fins a les 13h aprox. Als trams d’artificial està quasi tot posat, només cal afegir una peça de tant en tant, i hi ha força passos molt llargs on cal pujar a últims d’estreps. Els antics burins van ser restaurats per spits en molt bon estat, i als trams de fissura hi ha pitons molt vells que cal tractar amb delicadesa.

Orientació

Est

Aproximació

Des de Santa Cecília (enllaç a Google Maps) prenem el GR direcció al Monestir. Quan estem a l’alçada del Cavall Bernat, enfilem amunt per la Canal del Cavall. La pugem un tros, i després l’abandonem per accedir a peu de via.

Material

24 cintes, 3 bagues ben llargues (per arbres), tricams, 3 xapes recuperables i friends fins al Camalot #1. Portàvem martell, 2 pitons i un plom per si petava algo, però no ha fet falta.

Descens

Dos ràpels per la via normal, el primer de 20 m fins a sobre de la berruga, i el segon d’uns 50 m fins al terra. Baixem per la Canal del Cavall.

Cordada

Rafa Cuadrado i Jordi Ceballos


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar