Inici EscaladesMontserratSant Salvador Anglada-Guillamón al Cavall Bernat (Montserrat)

Anglada-Guillamón al Cavall Bernat (Montserrat)

per admin

L’Anglada-Guillamón va ser oberta el 01/11/1961 per Josep M. Anglada i Francesc Guillamón. Es una via molt estètica, que ressegueix una marcada fissura fins gairebé el cim, i hi ha un parell de reunions en baumes molt guapes (especialment en la R4, una meravella).

La via té orientació est, i el sol hi toca de ple fins a les 13h aprox. Als trams d’artificial està quasi tot posat, només cal afegir una peça de tant en tant, i hi ha força passos molt llargs on cal pujar a últims d’estreps. Els antics burins van ser restaurats per spits en molt bon estat, i als trams de fissura hi ha pitons molt vells que cal tractar amb carinyo (per cert, el famós plom de la quarta tirada encara aguanta).

Orientació:  Est

Regulacions:  La via no està afectada per regulacions d’escalada.

Aproximació:  Des de Santa Cecília (enllaç a Google Maps) prenem el GR direcció al Monestir. A la estona passarem a l’alçada del Cavall Bernat, i de seguida prenem un trencall a la dreta per on puja la Canal del Cavall. La pugem un tros, i després la abandonem per accedir a peu de via.

Material:  24 cintes, 3 bagues ben llargues (per arbres), tricams, 3 xapes recuperables i friends fins al Cam #1. Portàvem martell, 2 pitons i un plom per si petava algo, però no ha fet falta.

Descens:  Dos ràpels per la via normal, el primer de 20 m fins a sobre de la berruga, i el segon d’uns 50 m fins al terra. Baixem caminant per la Canal del Cavall i tornem al cotxe.

Cordada:  Rafa Cuadrado, Jordi Ceballos

També et pot interessar