Inici EscaladesMontserratEcos Normal a l’Agulla del Mal Pas (Montserrat)

Normal a l’Agulla del Mal Pas (Montserrat)

per admin

L’Agulla del Mal Pas és d’aquelles que deu haver rebut poques visites, i és que una agulla totalment pelada d’equipament, amb un muret d’uns 4 metres de 6a sense protecció, seguit d’un diedre de roca horrorosa i un ràpel d’una savina que belluga, resulta una combinació curiosa… Els aperturistes Estorach i Esquerdo devien fer un pas d’esqueneta a l’inici, però tot i així el muret té el seu tema, sort que la roca aquí a l’inici és excel·lent. El problema és que després la roca empitjora de cop i desgrimpar el mur és xungo de nassos, així que es qüestió de posar algun pitó (en terreny terrós) i pujar acaronant la roca. Tenint en compte que estem parlant d’una via del 1948, és per flipar com se les gastaven en aquella època!

Orientació:  Sud

Regulacions:  La via no està afectada per regulacions d’escalada

Aproximació:  Podem deixar el cotxe a la Vinya Nova o al nou aparcament de Cap Jorba a la coordenada N 41 34.768′ E 1 47.985′ (enllaç a Google Maps). En tot cas, hem d’anar fins a Can Jorba i pujar pel camí de la Palomera fins arribar a l’Agulla del Mal Pas.

Material:  1 universal, 1 V, 1 baga, 3 cintes

Descens:  Un ràpel d’uns 15 metres des de les savines del cim. Al ràpel només hem trobat una baga molt vella, l’hem arreglat una mica empalmant diverses savines/arrels amb un cordino que portàvem. Estaria bé dur uns 5 metres de corda, una navalla, un encenedor, entretenir-se una estona i deixar-ho apanyat.

Cordada:  Carles Llovet i Jordi Ceballos

També et pot interessar