Inici ViesBarcelonaMontserratEcos Normal a l’Agulla del Mal Pas (Montserrat)

Normal a l’Agulla del Mal Pas (Montserrat)

per jordi.ceballos@gmail.com

L’Agulla del Mal Pas va ser oberta l’any 1948 per Josep Estorach i Francesc Esquerda.  Es una via que de ben segur ha rebut molt poques visites, i és que està totalment neta d’equipament, té un muret d’uns 4 metres de 6a sense protecció, seguit d’un diedre de roca horrorosa i per acabar, un ràpel d’una savina que belluga. En conjunt resulta una combinació força explosiva!

Els oberturistes segurament van fer un pas d’esqueneta a l’inici, però tot i així el muret té la seva gràcia. El problema és que després la roca empitjora de cop i desgrimpar el mur és ben difícil, així que es qüestió de posar algun pitó (en terreny terrós) i pujar acaronant la roca. Tenint en compte que estem parlant d’una via del 1948, és sorprenent com se les gastaven en aquella època!

Orientació

Sud

Aproximació

Podem deixar el cotxe a la Vinya Nova o al nou aparcament de Cap Jorba a la coordenada N 41 34.768′ E 1 47.985′ (enllaç a Google Maps). En tot cas, hem d’anar fins a Can Jorba i pujar pel camí de la Palomera fins arribar a l’Agulla del Mal Pas.

Material

1 universal, 1 V, 1 baga, 3 cintes

Descens

Un ràpel d’uns 15 metres des de les savines del cim. Al ràpel només hem trobat una baga molt vella, l’hem arreglat una mica empalmant diverses savines/arrels amb un cordino que portàvem. Estaria bé dur uns 5 metres de corda, una navalla, un encenedor, entretenir-se una estona i deixar-ho apanyat.

Cordada

Carles Llovet i Jordi Ceballos


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar