Inici ViesBarcelonaMontserratEcos Normal a l’Agulla del Mal Pas (Montserrat)

Normal a l’Agulla del Mal Pas (Montserrat)

per jordi.ceballos@gmail.com

L’Agulla del Mal Pas va ser oberta l’any 1948 per Josep Estorach i Francesc Esquerda.  Es una via que de ben segur ha rebut molt poques visites, i és que està totalment neta d’equipament, té un muret d’uns 4 metres de 6a sense protecció, seguit d’un diedre de roca horrorosa i per acabar, un ràpel d’una savina que belluga. En conjunt resulta una combinació força explosiva!

Els oberturistes segurament van fer un pas d’esqueneta a l’inici, però tot i així el muret té la seva gràcia. El problema és que després la roca empitjora de cop i desgrimpar el mur és xungo de nassos, així que es qüestió de posar algun pitó (en terreny terrós) i pujar acaronant la roca. Tenint en compte que estem parlant d’una via del 1948, és sorprenent com se les gastaven en aquella època!

Orientació

Sud

Regulacions

La via no està afectada per regulacions d’escalada

Aproximació

Podem deixar el cotxe a la Vinya Nova o al nou aparcament de Cap Jorba a la coordenada N 41 34.768′ E 1 47.985′ (enllaç a Google Maps). En tot cas, hem d’anar fins a Can Jorba i pujar pel camí de la Palomera fins arribar a l’Agulla del Mal Pas.

Material

1 universal, 1 V, 1 baga, 3 cintes

Descens

Un ràpel d’uns 15 metres des de les savines del cim. Al ràpel només hem trobat una baga molt vella, l’hem arreglat una mica empalmant diverses savines/arrels amb un cordino que portàvem. Estaria bé dur uns 5 metres de corda, una navalla, un encenedor, entretenir-se una estona i deixar-ho apanyat.

Cordada

Carles Llovet i Jordi Ceballos


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar