Inici ViesBarcelonaMontserratEcos Normal a l’Agulla de la Tempestat (Montserrat)

Normal a l’Agulla de la Tempestat (Montserrat)

per jordi.ceballos@gmail.com

La normal a l’Agulla de la Tempestat va ser oberta el 19/07/1947 per Josep Estorach, Francesc Estorach, Joaquim Xalmet, Francesc Esquerda i Francesc Salla. L’agulla s’anomena així perquè a la darrera tirada van pillar una espectacular tempesta, però tot i així van aconseguir fer cim, una ascensió històrica ben interessant.

La via es troba desequipada, excepte les reunions, on hi ha alguns burins. La primera reunió és una mica precària (2 caps de burí), però es pot reforçar amb flotants. A la segona reunió hi ha 3 burins amb xapa en prou bon estat. Tot i que el grau de la via el dóna el muret de V grau de la darrera tirada, m’ha semblat més exigent la segona, un diedre de roca a controlar i amb un pas inicial on costa posar-s’hi bé.

Orientació

Sud

Aproximació

Podem deixar el cotxe a la Vinya Nova o al nou aparcament de Cap Jorba a la coordenada N 41 34.768′ E 1 47.985′ (enllaç a Google Maps). En tot cas, hem d’anar fins a Can Jorba i pujar pel camí de la Palomera fins arribar a l’Agulla de la Tempestat. Un cop allà, el camí més net de bardisses és anant fins al Coll Nord, i d’aquí resseguir la paret cap a l’esquerra fins arribar a un lloc pla on podem preparar-nos. Els oberturistes van arribar a la R1 a pèl, en aquella època no tenien gaires manies.

Material

Friends fins al Camalot #3, fissurers, tricams, 2 xapes recuperables i 8 cintes. Opcionalment un Camalot #4 i unes tisores de podar per accedir a peu de via.

Descens

Un únic ràpel d’uns 30 metres que ens deixa al coll nord. El ràpel abans era força precari, però ara hi ha un parabolt

Cordada

Carles Llovet i Jordi Ceballos


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar