Inici ViesLleidaLa NogueraVilanova de Meià Tachín a la Roca dels Arcs (Vilanova de Meià)

Tachín a la Roca dels Arcs (Vilanova de Meià)

per jordi.ceballos@gmail.com

La Tachín va ser oberta l’any 1982 pel Joan Asín i Joan Carles Serrano, i és un recorregut pràcticament desequipat. Tot ens anava prou bé fins que a la tirada més exigent (la quarta) s’ha posat a nevar i la temperatura ha caigut en picat, amb els dits gelats no ha estat gens fàcil. L’inici d’aquesta quarta tirada no és evident, cal anar una mica a la dreta i hi ha 2 pitons (que des de la reunió no es veuen). Es una via amb caràcter, que va sempre cercant la lògica.

Orientació

Sud

Aproximació

Des de Vilanova de Meià prenem la carretera amunt, i no té pèrdua ja que en pocs minuts veiem la Roca dels Arcs. Aparquem a alguna de les esplanades que hi ha al costat de la carretera (enllaç a Google Maps). Prenem el camí que travessa el rierol i creuem la Roca dels Arcs fins l’altra punta. Tant la Sangre Azul com la Tachín comencen pràcticament al mateix punt, just a l’esquerra d’uns sostres característics, i hi ha un burí marcant l’inici.

Material

12 cintes, fissurers i friends fins al Camalot #3

Descens

Anem a l’esquerra a cercar un collet, baixem per un corriol que ens deixa a l’extrem esquerre de la Roca dels Arcs, i desfem el camí d’aproximació.

Cordada

Josep Santasusana i Jordi Ceballos


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar