Inici ViesLleidaLa NogueraVilanova de Meià Sangre Azul a la Roca dels Arcs (Vilanova de Meià)

Sangre Azul a la Roca dels Arcs (Vilanova de Meià)

per jordi.ceballos@gmail.com

La Sangre Azul va ser oberta el 27/10/2002 per Miguel Gómez, Gustavo Máñez (“Kush”) i Roger Olmos. El nom de la via és en referència a un còmic d’Enki Bilal. Es una bona via de caire esportiu, molt recomanable. La roca té un tacte magnífic, i és una via ideal per combinar amb alguna altra de la zona, ja que és ràpida de fer.

Orientació

Sud

Regulacions

La via no està afectada per regulacions d’escalada

Aproximació

Des de Vilanova de Meià prenem la carretera amunt, i no té pèrdua ja que en pocs minuts veiem la Roca dels Arcs. Aparquem a alguna de les esplanades que hi ha al costat de la carretera (enllaç a Google Maps). Prenem el camí que travessa el rierol i creuem la Roca dels Arcs fins l’altra punta. La Sangre Azul i la Tachín comencen pràcticament al mateix punt, just a l’esquerra d’uns sostres característics, hi ha un burí marcant l’inici.

Material

14 cintes. Opcionalment friends fins al Totem blau

Descens

Per baixar tenim dues opcions:

  • Fer una darrera tirada desequipada fins al cim, anar a l’esquerra a cercar un collet i baixar per un corriol que ens deixa de nou a l’extrem esquerre de la Roca dels Arcs.
  • Des de la R4 fer un ràpel d’uns 35 metres fins a la R3, i d’aquí baixar caminant per la feixa.

Cordada

Josep Santasusana i Jordi Ceballos


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar