Inici EscaladesLa NogueraMontroig Pensionistes + Oscar Lafotet a la Paret de l’Extrem (Montroig)

Pensionistes + Oscar Lafotet a la Paret de l’Extrem (Montroig)

per admin

La Pensionistes ens ha semblat una bona via, llàstima que han fet una “restauració” molt estranya, afegint parabolts on clarament no n’hi havien (a la primera tirada en sobren uns quants), i deixant sense restaurar uns burins amb filferro dels que t’has de penjar en un tram de Ae…  Però bé, a banda d’això la via té alguns trams ben guapos que la fan interessant. Al lloro a la tercera tirada que hi viu una serp, millor anar mirant on ens agafem per si de cas… Al tram d’A1 de la darrera tirada no hem fet cap pas de ganxo, ho hem resolt amb tricams. En acabar, hem fet la Oscar Lafotet, una via agradable i ràpida per completar la jornada.

Orientació:  Sud

Regulacions:  La via no està afectada per regulacions d’escalada

Aproximació:  Des de Camarasa anem cap a Sant Llorenç de Montgai i prenem la pista que surt a la dreta just abans d’arribar a la Paret de l’Os. De seguida prenem un trencall a la dreta (costa de veure perquè fa una mica de baixada, es fàcil passar-se de llarg), següent trencall a l’esquerra, altre cop a l’esquerra (cartell Refugi) i aparquem al final de la pista, a la coordenada N 41º 53.273′ E 0º 51.803′ (enllaç a Google Maps). Aquí prenem un corriol evident, passem per sota el Pilar Sin Brillo, i poc després un trencall a la dreta ens porta a la Paret de l’Extrem. La Oscar Lafotet és la primera que trobem, mentres que la Pensionistes comença una mica més a la dreta, a una evident xemeneiea/encastament.

Material:  Per la Pensionistes hem utilitzat 18 cintes, friends fins al Cam #0.75 i tricams. Per la Oscar Lafotet 10 cintes i friends fins al Cam #2.

Descens:  Anem a l’esquerra fins al coll entre el Pilar Sin Brillo i la Paret de l’Extrem, on un corriol ens porta de seguida al camí d’aproximació.

Cordada:  Josep Santasusana i Jordi Ceballos

També et pot interessar