Inici ViesLleidaLa NogueraMont-roig Pensionistes + Oscar Lafotet a la Paret de l’Extrem (Mont-roig)

Pensionistes + Oscar Lafotet a la Paret de l’Extrem (Mont-roig)

per jordi.ceballos@gmail.com

La Pensionistes va ser oberta l’any 1982 per Isaac Melgosa, Javier Martínez i Jordi Giné. Ens ha semblat una bona via, però no hem entès gens el criteri seguit a la restauració, ja que s’han afegit parabolts on clarament no n’hi havien, i no s’han restaurat uns burins amb filferro dels que t’has de penjar en un tram d’Ae…  Al tercer llarg hi viu una serp, millor vigilar on ens agafem per si de cas… Al tram d’A1 del darrer llarg no hem fet cap pas de ganxo, ho hem resolt amb tricams.

A continuació hem fet la via Oscar Lafotet, oberta l’any 1990 per Manel Solís i Joan Escuer, en record a Oscar Ribes Cimadevilla. L’Oscar treballava com a fotògraf professional (d’aquí la referència a ‘Lafotet’), i malauradament va morir l’any 1989 en una allau a l’Alpamayo (Perú).  En aquest accident també van perdre la vida dos escaladors bascos (“Sherpa” i “Epi”). Es tracta d’una via ben agradable i ràpida per completar la jornada.

Orientació

Sud

Aproximació

Des de Camarasa anem cap a Sant Llorenç de Montgai i prenem la pista que surt a la dreta just abans d’arribar a la Paret de l’Os. De seguida prenem un trencall a la dreta (costa de veure perquè fa una mica de baixada, es fàcil passar-se de llarg), següent trencall a l’esquerra, altre cop a l’esquerra (cartell ‘Refugi’) i aparquem al final de la pista, a la coordenada N 41º 53.273′ E 0º 51.803′ (enllaç a Google Maps).

Aquí prenem un corriol evident, passem per sota el Pilar Sin Brillo, i poc després un trencall a la dreta ens porta a la Paret de l’Extrem. Oscar Lafotet és la primera via que trobem, mentre que la Pensionistes comença una mica més a la dreta, a una evident xemeneia/encastament.

Material

Per la Pensionistes hem utilitzat 18 cintes, friends fins al Camalot #0.75 i tricams.
Per la Oscar Lafotet 10 cintes i friends fins al Camalot #2

Descens

Anem a l’esquerra fins al coll entre el Pilar Sin Brillo i la Paret de l’Extrem, on un corriol ens porta de seguida al camí d’aproximació.

Cordada

Josep Santasusana i Jordi Ceballos

Enllaços

Desventuras y Milagros


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar