Inici EscaladesLa NogueraVilanova de Meià Necronomicón a la Roca dels Arcs (Vilanova de Meià)

Necronomicón a la Roca dels Arcs (Vilanova de Meià)

per jordi.ceballos@gmail.com

El Necronomicon és un tractat sobre els morts, un llibre on es descriu com contactar amb criatures sobrenaturals, així com rituals per ressucitar els morts. Un llibre tant terrorífic que provoca la mort i bogeria només de llegir-lo. Es tracta d’un llibre fictici ideat per l’escriptor Howard Philips Lovecraft (1890-1937), al qual fa referència als seus llibres, principalment a “Els mites de Cthulhu”. El Necronomicon va ser escrit al voltant de l’any 730 dC amb el títol “Al Azif” pel poeta àrab boig Abdul Al-Hazred. Es diu que Al-Hazred va morir a plena llum del dia sota les urpes d’una bèstia invisible, davant de molts testimonis. Cap a l’any 950, es va traduir al grec i va adoptar el títol actual “Necronomicon”.

Necronomicon és com van batejar una de les grans clàssiques de la Roca dels Arcs, una de les seves vies més assequibles, que va ser oberta al 1981 per Aleix Salas i Nico Garcia. La primera tirada és la menys agradable, ja que està força sobada, però la resta de via està la mar de bé. A destacar la tercera tirada, vertical i amb unes preses d’escàndol, d’aquelles tant xules que ve de gust rapelar-la per gaudir-la un altre cop. Per cert, anant amb cordes de 60, les 2 primeres tirades es poden empalmar sense cap problema.

Orientació:  Est

Regulacions:  La via no està afectada per regulacions d’escalada, s’hi pot anar tot l’any.

Aproximació:  Des de Vilanova de Meià prenem la carretera amunt, i no té pèrdua ja que en pocs minuts veiem la Roca dels Arcs. Aparquem a alguna de les esplanades que hi ha al costat de la carretera (enllaç a Google Maps), i des d’aquí ja veiem la via. Prenem un camí que travessa el rierol i en pocs minuts estem a peu de via, que amb la foto és fàcil d’identificar.

Material:  10 cintes, 2 bagues i friends petits opcionals

Descens:  Resseguim el corriol per darrera la Roca dels Arcs, que va baixant fins deixar-nos a la carretera.

Cordada:  Anna Quintana, Jordi Ceballos


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

També et pot interessar