Inici ViesLleidaLa NogueraVilanova de Meià Necronomicón a la Roca dels Arcs (Vilanova de Meià)

Necronomicón a la Roca dels Arcs (Vilanova de Meià)

per jordi.ceballos@gmail.com

La Necronomicón a la Roca dels Arcs va ser oberta al 1981 per Aleix Salas i Nico Garcia. El primer llarg és el menys agradable, ja que està força polit, però la resta de via està la mar de bé. A destacar el tercer llarg, vertical i amb unes preses d’escàndol, d’aquells tant bons que ve de gust rapelar-lo per gaudir-lo un altre cop. Per cert, anant amb cordes de 60, els 2 primers llargs es poden enllaçar sense cap problema.

El Necronomicon és un tractat sobre els morts, un llibre on es descriu com contactar amb criatures sobrenaturals, així com rituals per ressuscitar els morts. Un llibre tant terrorífic que provoca la mort i bogeria només de llegir-lo. Es tracta d’un llibre fictici ideat per l’escriptor Howard Philips Lovecraft (1890-1937), al qual fa referència als seus llibres, principalment a “Els mites de Cthulhu”. El Necronomicon va ser escrit al voltant de l’any 730 dC amb el títol “Al Azif” pel poeta àrab boig Abdul Al-Hazred. Es diu que Al-Hazred va morir a plena llum del dia sota les urpes d’una bèstia invisible, davant de molts testimonis. Cap a l’any 950, es va traduir al grec i va adoptar el títol actual “Necronomicon”.

Orientació

Est

Aproximació

Des de Vilanova de Meià prenem la carretera amunt, i no té pèrdua ja que en pocs minuts veiem la Roca dels Arcs. Aparquem a alguna de les esplanades que hi ha al costat de la carretera (enllaç a Google Maps), i des d’aquí ja veiem la via. Prenem un camí que travessa el rierol i en pocs minuts estem a peu de via, que amb la foto és fàcil d’identificar.

Material

10 cintes, 2 bagues i friends petits opcionals

Descens

Resseguim el corriol per darrera la Roca dels Arcs, que va baixant fins deixar-nos a la carretera.

Cordada

Anna Quintana i Jordi Ceballos


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar