Inici EscaladesLa NogueraVilanova de Meià Navarro a la Roca dels Arcs (Vilanova de Meià)

Navarro a la Roca dels Arcs (Vilanova de Meià)

per admin

La Navarro a la Roca dels Arcs m’ha semblat una preciositat de via, del tot recomanable. Les tirades es troben pràcticament desequipades, i segurament gràcies a això encara manté aquell tacte deliciós del calcari adherent, que tant costa de trobar en vies més concorregudes. Tot i ser de grau assequible (V), la via té alguns passatges molt verticals que resulten espectaculars, però és que la roca és boníssima i les preses d’escàndol.

La via ha estat restaurada al 2019 pels mateixos oberturistes Felip Sandiumenge i Pep Masip (Nifo) que la van obrir al 1980, mantenint el mateix caràcter i exposició de la via original. A destacar en aquest sentit l’inici de la segona tirada, un tram complicat de protegir fins caçar el primer pitó. Per cert, a l’inici de la quarta tirada no hem d’anar cap a l’espit amunt a l’esquerra (pertany a la via Tom Sawyer), sinó que cal començar uns quants metres més a la dreta i resseguir el sostret cap a l’esquerra.

Orientació:  Sud

Regulacions:  La via no està afectada per regulacions d’escalada, s’hi pot anar tot l’any.

Aproximació:  Des de Vilanova de Meià prenem la carretera amunt, i no té pèrdua ja que en pocs minuts veiem la Roca dels Arcs. Aparquem a alguna de les esplanades que hi ha al costat de la carretera (enllaç a Google Maps), i des d’aquí ja veiem la via. Prenem un camí que travessa el rierol i arribem de seguida al peu de via, fàcil d’identificar amb la foto.

Material:  10 cintes, 2 bagues i friends fins al Cam #1 (opcionalment repetir algun mitjà)

Descens:  Resseguim el corriol per darrera la Roca dels Arcs, que va baixant fins deixar-nos a la carretera.

Cordada:  Anna Quintana, Jordi Ceballos

També et pot interessar