Inici ViesLleidaLa NogueraVilanova de Meià Navarro a la Roca dels Arcs (Vilanova de Meià)

Navarro a la Roca dels Arcs (Vilanova de Meià)

per jordi.ceballos@gmail.com

La Navarro a la Roca dels Arcs va ser oberta l’any 1980 per Felip Sandiumenge i Pep Masip “Nifo”, i va ser restaurada per ells mateixos al 2019, mantenint el mateix caràcter i exposició de la via original. La via està dedicada al gran escalador Emili Navarro, que va obrir per exemple la Navarro a la Cadireta, o la Navarro-Estorach al Tub de la Patata.

Es una preciositat de via, del tot recomanable! Els llargs es troben pràcticament desequipats, i segurament gràcies a això encara manté aquell tacte deliciós del calcari adherent, que tant costa de trobar en vies més concorregudes. Tot i ser de grau assequible (V), la via té alguns passatges molt verticals que resulten espectaculars, però és que la roca és boníssima i les preses d’escàndol.

A destacar en aquest sentit l’inici del segon llarg, un tram complicat de protegir fins caçar el primer pitó. Per cert, a l’inici del quart llarg no hem d’anar cap a l’spit amunt a l’esquerra (pertany a la via Tom Sawyer), sinó que cal començar uns quants metres més a la dreta i resseguir el sostret cap a l’esquerra.

Orientació

Sud

Aproximació

Des de Vilanova de Meià prenem la carretera amunt, i no té pèrdua ja que en pocs minuts veiem la Roca dels Arcs. Aparquem a alguna de les esplanades que hi ha al costat de la carretera (enllaç a Google Maps), i des d’aquí ja veiem la via. Prenem un camí que travessa el rierol i arribem de seguida al peu de via, fàcil d’identificar amb la foto.

Material

10 cintes, 2 bagues i friends fins al Camalot #1 (opcionalment repetir algun mitjà)

Descens

Resseguim el corriol per darrera la Roca dels Arcs, que va baixant fins deixar-nos a la carretera.

Cordada

Anna Quintana i Jordi Ceballos

Enllaços

Joan Asín


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar