Inici EscaladesLa NogueraSant Llorenç de Montgai Neura a la Paret del Pont (Sant Llorenç de Montgai)

Neura a la Paret del Pont (Sant Llorenç de Montgai)

per admin

La Neura a la Paret del Pont va ser oberta al 1978 per Josep i Jaume Masana. Es tracta d’una via molt facileta (pot estar bé per iniciació), que es troba reequipada amb parabolts i anelles de ràpel. Hi ha algun tram en que cal anar amb compte amb la roca, hem estat a punt de sanejar-ho una mica, però ho hem deixat estar no fos que alguna pedra anés a la carretera. Una vieta molt ràpida que pot estar bé com a primer contacte amb aquesta paret i situar-nos una mica.

Orientació:  Sud

Regulacions:  La via no està afectada per regulacions d’escalada

Aproximació:  Si venim de Balaguer, just abans d’arribar a Camarasa prenem un trencall a l’esquerra fins a Sant Llorenç de Montgai. Aparquem just abans de creuar el pont del riu Segre (enllaç a Google Maps). Travessem el pont, superem un petit mur amb l’ajuda d’unes estaques de ferro, i només hem d’anar uns metres a l’esquerra.

Material:  6 cintes

Descens:  Podríem rapelar la via, però per evitar possibles enganxades de cordes hem preferit sortir caminant. Un cop dalt de tot, prenem un corriol en direcció nord, que després va girant a l’esquerra (oest) fins tornar de nou al cotxe. Uns 10 min en total

Cordada:  Manel Ramon, Jordi Canyameres, Jordi Ceballos

També et pot interessar