Inici ViesLleidaLa NogueraVilanova de Meià Del Buitre a la Paret de Zaratustra (Vilanova de Meià)

Del Buitre a la Paret de Zaratustra (Vilanova de Meià)

per jordi.ceballos@gmail.com

La via del Buitre es troba a la paret de Zaratustra, i va ser oberta al 1994 per Tony Egea, Jose Maria (“Gus”) i Jesús Martínez. Es tracta d’un recorregut ben curiós i original, ja que puja la paret amb un llarguíssim flanqueig ascendent. A la darrera tirada la via canvia de tònica i tira recte amunt per una tirada vertical de 6a especialment guapa. La roca en general és bona i totes les reunions estan en perfecte estat.

Orientació

Oest

Regulacions

La via no està afectada per regulacions d’escalada

Aproximació

Des de Vilanova de Meià anem carretera amunt, passem de llarg el trencall de la Font Blanca, i aparquem 500m abans del pàrquing de la Roca dels Arcs, concretament a una gran esplanada a la coordenada N 42º 01.350′ E 001º 02.093′ (enllaç a Google Maps). Prenem el corriol fins a la paret, i l’anem resseguint cap a l’esquerra fins arribar a l’alçada de la via, sota el sostre característic.

Material

12 cintes, 2 bagues llargues i friends fins al Camalot #3

Descens

La via finalitza dalt de la paret, des d’on baixem caminant cap a l’esquerra (nord). Al principi avancem sense corriol a la vora d’on acaben les vies, i més endavant enllacem amb un camí que ens porta en un moment a la carretera.

Cordada

Ferran Hernández i Jordi Ceballos

Enllaços

Romàntic guerrer


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar