Inici ViesLleidaLa NogueraVilanova de Meià Piratas al Pas Nou (Vilanova de Meià)

Piratas al Pas Nou (Vilanova de Meià)

per jordi.ceballos@gmail.com

La via Piratas es troba al Pas Nou, va ser equipada l’any 1990 pel Gustavo Máñez “Kush” en solitari, i va ser reequipada amb parabolts al 2013. Es una vieta de 2 llargs per roca excel·lent i que està ben protegida. Es un itinerari molt ràpid, ideal per combinar amb altres del sector.

A la primera expansió de la via (i també a altres del sector) hem vist que hi falta la xapa i han deixat l’espàrrec, no deixa de sorprendre que avui en dia encara passin aquestes coses…  Respecte a la via, comentar que la primera reunió és compartida amb la via Corsarios, de manera que al tirar amunt cal vigilar perquè les 2 vies es creuen i genera una certa confusió, la Piratas és la que continua per l’esquerra. 

Orientació

Sud-est

Aproximació

Des de Vilanova de Meià prenem la carretera amunt i deixem el cotxe a l’aparcament de la Roca dels Arcs (enllaç a Google Maps).

Avancem per la carretera fins que a mà dreta veiem una fita i prenem un corriol. Primer arribem al sector d’iniciació “La escuela”, que grimpem amb compte pel costat. El sector “Chulo Piscinas” es troba just a sobre, i per accedir-hi cal fer una altra grimpada. A peu de via hi ha una placa amb el nom de la via.

Material

10 cintes

Descens

Des de la darrera reunió fem un ràpel d’uns 50 m que ens deixa de nou a peu de via. Després podem baixar desgrimpant amb compte, o nosaltres hem preferit fer un parell de ràpels fins a la base del sector “La escuela”. Per últim, desfem el camí d’aproximació i arribem de nou a la carretera.

Cordada

David Codina i Jordi Ceballos

Enllaços

Muntanyenc


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar