Inici ViesLleidaLa NogueraVilanova de Meià Lucero del Alba a la Roca Alta (Vilanova de Meià)

Lucero del Alba a la Roca Alta (Vilanova de Meià)

per jordi.ceballos@gmail.com

Lucero del Alba va ser equipada l’any 2015 per A. Caballero, S. Mellado i P. Serrano.  La via està dedicada a Víctor Caballero, i és un itinerari de caire esportiu per roca excel·lent. Es tracta d’un recorregut vertical, amb diversos trams atlètics i equipat per no patir. En ser una via prou ràpida, és ideal per combinar amb alguna altra per la zona.

A la segona tirada hi havia un parabolt del Lucero del Alba que trepitjava un tram del Diedre Blau però ja no hi és (la veritat que aquesta expansió no calia), així que actualment no hi ha cap problema per la proximitat entre les dues vies.

Orientació

Sud

Aproximació

Des de Vilanova de Meià seguim la carretera amunt uns 3 km i prenem la pista a l’esquerra cap a l’Ermita de Meià. Deixem enrere alguns trencalls i quan comencem a estar a prop de la Roca Alta, prenem una pista a la dreta. Amb un cotxe alt podem arribar fins a l’esplanada que hi ha a N 42º 00.999′ E 1º 00.541′ (enllaç a Google Maps).

Seguim la pista i de seguida un corriol evident s’enfila amunt. Un cop superat el Contrafort de la Roca Alta, prenem un corriol a la dreta que va planejant i ens permet recórrer tota la Roca Alta en pocs minuts. Passem uns sostres característics en forma de gran porta (per on va la Pornostar), i la via comença poc més enllà, al mateix punt que el Diedre Blau.

Una altra opció seria deixar al cotxe a l’aparcament de la Roca dels Arcs (com si anéssim per exemple a la Camel), travessar tota la Roca dels Arcs i pujar per una canal fins arribar a la Roca Alta. Diria que es triga pràcticament el mateix.

Material

14 cintes i estreps. Opcionalment un Totem blau

Descens

Anem en direcció est i després un corriol ens porta de nou a peu de via.

Cordada

David Codina i Jordi Ceballos


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar