Inici ViesBarcelonaMontserratAgulles Starman, Normal i SAME al Dauet d’Agulles (Montserrat)

Starman, Normal i SAME al Dauet d’Agulles (Montserrat)

per jordi.ceballos@gmail.com

El Dauet és una agulla ben petita, però que ofereix diverses vies ben interessants gràcies a la seva verticalitat i qualitat de roca. Destaca sobretot l’emblemàtica via normal, un petit itinerari que anys enrere era molt temut per la seva alta exposició i resultava tot un repte per obtenir el “graduat” d’escalador montserratí. Expliquen que el gran Fredi Parera sovint pujava i baixava sense cordes per aquesta via normal, i ho feia simplement com a entreteniment per passar l’estona!

Hem passat una tarda entretinguts al Dauet, on hem fet:

  • Starman: Oberta l’any 1986 per Antonio G. Picazo. Es una via molt directa i amb una dificultat mantinguda de V+. L’escalada és molt agraïda, ja que les preses són boníssimes!  La via comença just a la dreta de la via normal. Només necessitarem 3 cintes.
  • Normal: Oberta l’any 1946 per Jaume Vendrell, Jordi Farrera, Joaquima Baruta i Manuel Molina. Es una via ben vertical que amb una dificultat de V+ cerca el recorregut més lògic per superar aquest pany de paret. Originalment no hi havia cap expansió i era una via molt exposada. Actualment hi ha 3 burins (el primer amb xapa i més amunt 2 junts sense xapa). Material: 3 cintes i 2 xapes recuperables
  • SAME o Aresta Brucs: Oberta l’any 1966 per Vicenç Tejedo i Jordi Costas. La via comença al collet i recorre un esperó ben maco i vertical. Es  molt poc obligada, ja que tot el tram més dret està equipat per passar en Ae.  Material: 8 cintes. 

Orientació

Est

Aproximació

Des de Can Maçana pugem al Pas de les Portelles i anem a la dreta. Voregem la Portella Gran i arribem de seguida al Dauet. El primer contrafort el podem superar des del collet de l’esquerra amb una fàcil grimpada.

Material

Amb 8 cintes i 2 xapes recuperables podem fer les 3 vies.

Descens

Un ràpel d’uns 10 metres. Atenció, una de les 2 expansions demana un recanvi urgent, l’altra està en bon estat.

Cordada

David Cabañas i Jordi Ceballos


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar