Inici EscaladesMontserratEcos Griviola Bella al Montgròs (Montserrat)

Griviola Bella al Montgròs (Montserrat)

per jordi.ceballos@gmail.com

La Griviola Bella va ser oberta el 20/3/1977 per Antonio G. Picazo i Manolo Martínez. Es una via molt guapa, que ressegueix unes curioses canals esculpides a les parets del Montgròs. El grau obligat és de 6a, i hi ha alguns trams de V/V+ on cal anar al tanto. La roca és boníssima a tota la via, excepte un tram de la primera tirada.

Orientació:  Est

Regulacions:  L’escalada a Montserrat està regulada, consultar la web del Patronat

Aproximació:  Deixem el cotxe a l’aparcament de la Vinya Nova (enllaç a Google Maps). Anem per la pista direcció a Can Jorba i en uns 10 minuts prenem el Camí del Francesos. Pugem fins al Coll de l’Ajaguda i baixem al llit del Torrent del Migdia. Anem pujant fins arribar davant el Montgròs, i trobem un gran bloc amb una inscripció “Paret Montgròs”. Aquí girem a l’esquerra i després d’algun tram de cordes fixes arribem a peu de via.

Material:  16 cintes, friends fins el Cam #1, tricams, una xapa recuperable, 2 bagues savineres ben llargues

Descens:  Caminant. Des del cim del Montgròs anem al coll amb la Roca Plana dels Llamps, on prenem el corriol que ens porta de nou al Torrent del Migdia.

Cordada:  Josep Santasusana i Jordi Ceballos


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

També et pot interessar