Inici ViesBarcelonaMontserratFrares Serrat del Centenar i Gis-Taus (Montserrat)

Serrat del Centenar i Gis-Taus (Montserrat)

per jordi.ceballos@gmail.com

Escalar les diferents agulles del Serrat del Centenar i Serrat de Gis-Taus és una activitat maca, amb un aire clàssic total, i és que l’equipament que trobarem és mínim. Les vies normals a les diferents agulles no tenen cap mena d’equipament, i només trobarem algun ràpel equipat (i no en tots els casos!).

Detallem a continuació tot el recorregut:

  • Roca 104 Centenar (10 metres, III): Pugem caminant fins al collet entre la 103 i la 104, i allà tenim la via normal. Descens: ràpel d’una expansió al cim.
  • Roca 100 Centenar (10 metres, II): Es una grimpadeta, sense reunió al cim.
  • Roca 103 Centenar (40 metres, III): Des de la roca 100 fem una tirada ben maca, amb un espectacular inici abocat al buit. Descens: ràpel d’una expansió al cim.
  • Roca 102 Centenar (25 metres, IV): Des de la roca 100 pugem per una xemeneia (tram de IV) fins a una primera agulla i grimpada fàcil fins al cim, on no hi ha res sòlid per rapelar. Hem baixat desgrimpant, assegurats per una farigola, compte aquí.
  • Roca 107 Gis-Taus (10 metres, III): Des del camí es puja fàcilment a la primera agulla. Al cim no hi ha res, així que seguim cap a la roca 108.
  • Roca 108 Gis-Taus (10 metres, V): Des de la roca 107 cal afrontar una placa vertical a pèl. Baixar d’aquesta agulla té mala llet, ja que al cim no hi ha reunió. Fem una desgrimpada força vertical cap al collet entre la 108 i la 109, al lloro perquè el segon de la cordada ho tindrà més fotut al no tenir la corda per dalt. Fem reunió al collet.
  • Roca 109 Gis-Taus (10 metres, IV): Des del collet entre la 108 i la 109, fem una curta tirada per roca excel·lent. Descens: ràpel d’uns 25 m des d’una bona reunió amb 2 expansions. Sort de trobar aquesta reunió, perquè començàvem a patir per veure com baixar d’aquí… hahaha

Aproximació

Des de Can Maçana anem fins al Refugi Vicenç Barbé. Un cop allà, pugem per la Canal Ampla fins al peu de la Sensenom, on prenem el trencall a la dreta (est). Quan arribem a la zona, les agulles del Serrat del Centenar ens queden a mà esquerra del camí, i les de Gis-Taus queden a mà dreta.

Material

6 cintes, 2 bagues i friends fins al Camalot #1

Cordada

Carles Llovet i Jordi Ceballos


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar