Inici EscaladesMontserratFrares Serrat del Centenar i Gis-Taus (Montserrat)

Serrat del Centenar i Gis-Taus (Montserrat)

per admin

Escalar les diferents agulles del Serrat del Centenar i Serrat de Gis-Taus és una activitat maca, amb un aire clàssic total, i és que l’equipament que trobarem és mínim. Les vies normals a les diferents agulles no tenen cap mena d’equipament, i només trobarem algun ràpel equipat (i no en tots els casos!). Les agulles del Serrat del Centenar són faciletes, però el Serrat de Gis-Taus és força més salvatge, ho detallem a continuació:

  • Roca 104 Centenar (10 metres, III): Pugem caminant fins al collet entre la 103 i la 104, i allà tenim la via normal. Descens: ràpel d’una expansió al cim.
  • Roca 100 Centenar(10 metres, II): Es una grimpadeta, sense reunió al cim.
  • Roca 103 Centenar(40 metres, III): Des de la roca 100 fem una tirada ben xula, amb un espectacular inici abocat al buit. Descens: ràpel d’una expansió al cim.
  • Roca 102 Centenar(25 metres, IV): Des de la roca 100 pugem per una xemeneia (tram de IV) fins a una primera agulla i grimpada fàcil fins al cim, on no hi ha res sòlid per rapelar. Hem baixat desgrimpant, assegurats per una farigola, compte aquí.
  • Roca 107 Gis-Taus (10 metres, III): Des del camí es puja fàcilment a la primera agulla. Al cim no hi ha res, així que seguim cap a la roca 108.
  • Roca 108 Gis-Taus (10 metres, V): Des de la roca 107 cal afrontar una placa vertical a pèl. Baixar d’aquesta agulla té mala llet, ja que al cim no hi ha reunió. Hem de fer una desgrimpada força vertical cap al collet entre la 108 i la 109, al lloro perquè el segon de la cordada no té la corda per dalt en la desgrimpada. Fem reunió al collet.
  • Roca 109 Gis-Taus (10 metres, IV): Des del collet entre la 108 i la 109, fem una curta tirada per roca excel·lent. Descens: ràpel d’uns 25 m des d’una bona reunió amb 2 expansions. Sort de trobar aquesta reunió, perquè començàvem a patir per veure com baixar d’aquí… hahaha

Regulacions:  Les vies no estan afectades per regulacions d’escalada

Aproximació:  Des de Can Maçana anem fins al Refugi Vicenç Barbé. Un cop allà, pugem per la Canal Ampla fins al peu de la Sensenom, on prenem el trencall a la dreta (est). Quan arribem a la zona, les agulles del Serrat del Centenar ens queden a mà esquerra del camí, i les de Gis-Taus queden a mà dreta.

Material:  6 cintes, 2 bagues i friends fins al Cam #1

Cordada:  Carles Llovet i Jordi Ceballos

També et pot interessar