Inici ViesAragóPirineu aragonès Rabadá-Navarro al Gallinero sortint per la canal d’escape (Ordesa)

Rabadá-Navarro al Gallinero sortint per la canal d’escape (Ordesa)

per jordi.ceballos@gmail.com

La Rabadá-Navarro al Gallinero va ser oberta l’any 1961 per Alberto Rabadá i Ernesto Navarro. Aquesta cordada va obrir 3 vies formidables entre els anys 1961 i 1962 :

  • Rabadá-Navarro al Gallinero (Ordesa)
  • Rabadá-Navarro al Mallo Firé (Riglos)
  • Rabadá-Navarro al Naranjo de Bulnes

La via d’Ordesa diuen que és la més assequible de les tres, i li hem fet un intent, però per diversos motius hem trigat més del compte i hem hagut d’abandonar al jardí penjat que hi ha a mitja via. Bé, abandonar és un dir, perquè aquí no hi ha més remei que sortir per dalt escalant la canal d’escape, que són 3 tirades de IV+/V.

Es una via boníssima on no regalen cap tirada. Es una via atlètica (graus collats), i les possibilitats d’abandonament cap avall són complicades, cal anar amb els nervis ben temperats. A la web de Barrabés hi ha publicada la fascinant crònica de l’obertura narrada pels protagonistes, una lectura imprescindible. Queda pendent tornar-hi per acabar la via!

Orientació

Sud

Regulacions

La via no està afectada per regulacions d’escalada

Aproximació

Aproximadament des del dia de Sant Joan fins a la Diada no deixen entrar al Parc amb vehicle particular i cal agafar un bus a Torla, el primer és a les 6 am, les dates i horaris detallats es poden consultar a la web dels autobusos de Torla.

Un cop a la Pradera d’Ordesa, prenem el camí cap a les Clavijas de Cotatuero i després girem a l’esquerra cap al Circ de Carriata. El camí va vorejant la base de les parets i en poca estona arribem a la via, molt fàcil de reconèixer.

Material

16 cintes, fissurers i friends fins al Camalot #4 (repetits fins al #2)

Descens

Resseguim les parets per un petit corriol penjat fins arribar a les Clavijas de Cotatuero, les creuem i desfem el camí d’aproximació.

Cordada

Cisco Figueroa i Jordi Ceballos

Enllaços

El Blog de Jesús Almarza


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

També et pot interessar