Inici ViesAragóPirineu aragonès Rabadá-Navarro al Gallinero sortint per la canal d’escape (Ordesa)

Rabadá-Navarro al Gallinero sortint per la canal d’escape (Ordesa)

per jordi.ceballos@gmail.com

La Rabadá-Navarro al Gallinero va ser oberta l’any 1961 per Alberto Rabadá “Edil” i Ernesto Navarro. Aquesta cordada va obrir 3 vies formidables entre els anys 1961 i 1962 :

  • Rabadá-Navarro al Gallinero (Ordesa)
  • Rabadá-Navarro al Mallo Firé (Riglos)
  • Rabadá-Navarro al Naranjo de Bulnes

La via d’Ordesa diuen que és la més assequible de les tres, i li hem fet un intent, però per diversos motius hem trigat més del compte i hem hagut d’abandonar al jardí penjat que hi ha a mitja via. Bé, abandonar és un dir, perquè aquí no hi ha més remei que sortir per dalt escalant la canal d’escapament, que són 3 tirades de IV+/V.

Es una via boníssima on no regalen cap tirada. Es una via atlètica (graus collats), i les possibilitats d’abandonament cap avall són complicades, cal anar amb els nervis ben temperats. A la web de Barrabés hi ha publicada la fascinant crònica de l’obertura narrada pels protagonistes, una lectura imprescindible. Queda pendent tornar-hi per acabar la via!

Orientació

Sud

Aproximació

Aproximadament des del dia de Sant Joan fins a la Diada no deixen entrar al Parc amb vehicle particular i cal agafar un bus a Torla, el primer és a les 6 am, les dates i horaris detallats es poden consultar a la web dels autobusos de Torla.

Un cop a la Pradera d’Ordesa, prenem el camí cap a les Clavijas de Cotatuero i després girem a l’esquerra cap al Circ de Carriata. El camí va vorejant la base de les parets i en poca estona arribem a la via, molt fàcil de reconèixer.

Material

16 cintes, fissurers i friends fins al Camalot #4 (repetits fins al #2)

Descens

Resseguim les parets per un petit corriol penjat fins arribar a les Clavijas de Cotatuero, les creuem i desfem el camí d’aproximació.

Cordada

Cisco Figueroa i Jordi Ceballos

Enllaços

El Blog de Jesús Almarza


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar