Inici EscaladesMontserratFrares Normal al Bitllot (Montserrat)

Normal al Bitllot (Montserrat)

per admin

Una bona jornada en que hem fet les diferents agulles del Pas del Príncep. Hem començat amb la Normal a l’Agulla Inferior del Pas del Príncep, una ràpida escalada prou maca i recentment ressenyada al blog del Col·leccionista de Vies (obrir enllaç). Ja aprofitant, hem fet també la Normal a l’Agulla Petita, que és només una grimpada per la cara oest, i descens amb un curt ràpel d’una savina. I llavors hem anat a la Normal del Bitllot, una altra Estorach que ens faltava a la col·lecció!

Pensàvem que la Normal del Bitllot estaria en el seu estat original, així que anàvem a la idea de potser haver de fer un pas d’esqueneta o pitonar algun que altre pas, però tal com ha succeït amb moltes clàssiques, algun repetidor va posar burins al tram d’A1, i ara la via ha perdut pràcticament tota dificultat. De fet, hem estat força més estona muntant una bona reunió, que escalant. La savina original de ràpel (plena de bagues i filferros) està molt seca, fa força yuyu, és molt més de refiar una savina jove que hi ha a la seva dreta.

Orientació:  Nord-oest

Regulacions:  La via no està afectada per regulacions d’escalada

Aproximació:  Des de Can Maçana anem fins al Refugi Vicenç Barbé i prenem el camí que va planejant cap a Frares. A la poca estona arribem a un bon mirador on veiem les Agulles del Pas del Príncep. Seguim pel camí fins al coll on es troba l’Agulla Inferior del Pas del Príncep (la normal comença aquí mateix al coll), la rodegem per l’esquerra, arribem a l’Agulla Petita i després al Bitllot. La via comença al coll entre l’Agulla Petita i el Bitllot.

Material:  6 cintes, 1 baga i un friend petit (aprox Cam #0.4) pel muret inicial

Descens:  Ràpel de 25 m d’una savina. Com la savina del ràpel original està molt seca, hem rapelat d’una savina de més a la dreta. I ja posats a baixar tranquils, hem passat l’altra corda per la savina del ràpel original, on hem posat un machard a mode de reforç.

Cordada:  Carles Llovet i Jordi Ceballos

També et pot interessar