Inici ViesBarcelonaMontserratFrares Normal al Bitllot (Montserrat)

Normal al Bitllot (Montserrat)

per jordi.ceballos@gmail.com

La Normal al Bitllot va ser oberta l’any 1947 per Josep Estorach i Joaquim Xalmet. Pensàvem que la via estaria en el seu estat original, així que anàvem a la idea de fer un pas d’esqueneta o pitonar algun pas, però algun repetidor va posar burins al tram d’A1, i ara la via ha perdut pràcticament tota dificultat.

Orientació

Nord-oest

Aproximació

Des de Can Maçana anem fins al Refugi Vicenç Barbé i prenem el camí que va planejant cap a Frares. A la poca estona arribem a un bon mirador on veiem les Agulles del Pas del Príncep. Seguim pel camí fins al coll on es troba l’Agulla Inferior del Pas del Príncep (la normal comença aquí mateix al coll), la rodegem per l’esquerra, arribem a l’Agulla Petita i després al Bitllot. La via comença al coll entre l’Agulla Petita i el Bitllot.

Material

6 cintes, 1 baga i un friend petit (aprox Camalot #0.4) pel muret inicial

Descens

Ràpel de 25 m d’una savina. Com la savina del ràpel original està molt seca, hem rapelat d’una savina de més a la dreta. I ja posats a baixar tranquils, hem passat l’altra corda per la savina del ràpel original, on hem posat un machard a mode de reforç.

Cordada

Carles Llovet i Jordi Ceballos


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar