Inici ViesBarcelonaMontserratEcos SAME a la Proa (Montserrat)

SAME a la Proa (Montserrat)

per jordi.ceballos@gmail.com

La SAME a la Proa va ser oberta el 20/05/1986 per Santi Llop i Josep Maria Caballé quan feien una incursió per explorar la zona. Es una via força més difícil del que esperàvem trobar, el recorregut està molt poc domesticat i l’equipament és mínim (5 expansions i un pitó en tota la via). Destaca especialment l’exigent darrera tirada, amb un parell de trams de 6a/6a+ de difícil protecció. Molt recomanable portar martell i pitons per reduir una mica l’exposició.

Orientació

Oest

Aproximació

Deixem el cotxe a l’aparcament públic del Bruc, que es troba a N 41º 34.917′ E 1º 46.871′ (enllaç a Google Maps). Prenem la pista fins al Castell i pugem pel Clot del Tambor. Per accedir a peu de via pugem per la canal Nubiola, que es troba just a l’esquerra de la Tonsura, i està equipada amb graons i algunes cordes fixes. Un cop a la base de la Proa, anem una mica a l’esquerra i aviat arribem a la canal/diedre de la primera tirada. Ens ha semblat que es pot començar per les dues bandes de la frondosa vegetació, nosaltres hem anat per l’esquerra.

Material

2 universals, 1 V petita, friends fins al Camalot #2, tricams, 10 cintes, 3 bagues

Descens

Anem a cercar la darrera reunió de l’Aresta Brucs de la Proa, des d’on baixem amb 2 ràpels de 40 m

Cordada

Edgar Tous i Jordi Ceballos


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar