Inici ViesBarcelonaMontserratEcos Lluis Barrios a la Proa (Montserrat)

Lluis Barrios a la Proa (Montserrat)

per jordi.ceballos@gmail.com

La Lluís Barrios a la Proa va ser oberta el 24/07/1993 per Manuel Pérez “Lete” i Esteban Alonso. La via està dedicada al seu amic i bon escalador Lluís Barrios Manzano (06/09/1968 – 23/03/1990), que va morir massa jove per causa d’una malaltia.

Es tracta d’una magnífica via, oberta amb molta mestria, i amb una escalada del tot obligada entre assegurances. La primera tirada és amb diferència la més exigent (6a+ obligat), la segona és més amable però tampoc et pots despistar, i la darrera tirada té un tram d’artifo a equipar on es fa un flanqueig especialment maco i finalment un tram d’Ae amb ambient (alliberat amb un grau de 7c+). La darrera reunió és comuna amb l’Odessa però no l’hem vist, així que hem anat a cercar els arbustos on acaba la SAME.

Orientació

Oest

Aproximació

Deixem el cotxe a l’aparcament públic del Bruc, que es troba a N 41º 34.917′ E 1º 46.871′ (enllaç a Google Maps). Prenem la pista fins al Castell i pugem pel Clot del Tambor. Per accedir a peu de via pugem per la canal Nubiola, que es troba just a l’esquerra de la Tonsura, i està equipada amb graons i algunes cordes fixes. Un cop a la base de la Proa, anem cap a l’esquerra, passem pel peu de via de l’Odessa, i pocs metres més enllà comença la Lluís Barrios, que podem reconèixer per la llastra/orella que hi ha a uns 5 metres de terra, on podem posar la primera assegurança.

Material

20 cintes, friends fins al Camalot #1, fissurers, tricams, 6 pitons variats (són només per la darrera tirada), falquetes, estreps

Descens

Anem a cercar la darrera reunió de l’Aresta Brucs de la Proa, des d’on baixem amb 2 ràpels de 40 m

Cordada

Edgar Tous i Jordi Ceballos


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar