Inici ViesBarcelonaMontserratFrares Normal al Talp (Montserrat)

Normal al Talp (Montserrat)

per jordi.ceballos@gmail.com

La Normal al Talp va ser oberta l’any 1949 pels sabadellencs Andreu Sorolla (membre del CES) i amics del TIM. La via comença amb una primera tirada pel vessant oest del Talp, que supera una canal selvàtica i ens permet accedir al collet entre el Talp i la Monja. La segona tirada puja pel vessant nord, amb un tram vertical de cinquè grau que resulta exposat ja que està desequipat i els primers metres són de difícil protecció. Es una via força salvatge, per a col·leccionistes. Al ràpel del cim alguna ànima caritativa ha equipat un magnífic ràpel de 2 bolts amb anella, gràcies!

Orientació

Comença oest i acaba nord

Aproximació

Des de Can Maçana anem al Refugi Vicenç Barbé i prenem el camí en direcció est cap a Frares. Poc abans d’arribar al Pas del Príncep, prenem un corriol en direcció nord cap al Lloro (marques blaves). Passem pel costat del Dit i una mica més endavant arribem al vessant est del Talp, que fa una mena de contrafort al sud de la Monja. Resseguim el Talp per baix fins situar-nos al seu vessant oest, que és on comença la via normal. En aquest mateix punt també comença la Goma2 a la Monja.

Material

4 cintes, 2 bagues, tricams i Camalot #1

Descens

Segurament es pot baixar amb un únic ràpel, però nosaltres hem fet un primer ràpel de 15 m fins al coll, i un segon ràpel en direcció est des d’un arbre fins al terra. El ràpel ens deixa als peus de la paret est de la Monja.

Cordada

Carles Llovet, Joan Brunet i Jordi Ceballos


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar