Inici ViesBarcelonaMontserratFrares Ecològica al Vermell del Xincarró (Montserrat)

Ecològica al Vermell del Xincarró (Montserrat)

per jordi.ceballos@gmail.com

La via Ecològica va ser oberta el 23/02/1980 per Santi Llop, Josep Lluis Moreno i Pep Masip “Nifo”. Com a curiositat, comentar que exactament el mateix dia en que estaven obrint l’Ecològica, van coincidir amb en Josep Maria Torras i Joan Nubiola, que estaven obrint la Torras-Nubiola just al costat, això sí que és casualitat!

L’Ecològica consta de 2 llargs i supera un espectacular sostre ratllat per una fissura. Lo més destacable és que en tota la via no hi ha cap expansió (sense comptar les reunions) ni cap pitó, amb el que la protecció és exclusivament a base de flotants. Bé, algú ha posat un parell de ploms al segon llarg, però amb el material indicat no fan cap falta. Val la pena reservar almenys un parell de friends mitjans per protegir el diedre final. Per cert, la via sencera ha estat alliberada amb un grau de 7b.

Orientació

Sud

Aproximació

Deixem el cotxe a l’aparcament públic del Bruc, que es troba a N 41º 34.917′ E 1º 46.871′ (enllaç a Google Maps). Prenem la pista en direcció nord, i més endavant seguim el corriol cap al Vermell del Xincarró. La via es troba a la dreta del sector d’esportiva del Xincarró.

Material

18 cintes, fissurers, tricams i joc doblat de friends fins al Camalot #5

Descens

Un ràpel de 50 m fins al terra

Cordada

Carles Llovet i Jordi Ceballos


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar