Inici ViesBarcelonaMontserratEcos Torras-Nubiola al Vermell del Xincarró (Montserrat)

Torras-Nubiola al Vermell del Xincarró (Montserrat)

per jordi.ceballos@gmail.com

La Torras-Nubiola va ser oberta el 23/02/1980 per Josep Maria Torras i Joan Nubiola. Com a curiositat, comentar que exactament el mateix dia en que estaven obrint la Torras-Nubiola, van coincidir amb Santi Llop, Josep Lluis Moreno i Pep Masip “Nifo”, que estaven obrint l’Ecològica just al costat, això sí que és casualitat!

La Torras-Nubiola és una xemeneia d’uns 40 metres, completament desequipada i amb roca a controlar. Una via força salvatge, per a col·leccionistes. El tram més difícil és al començament, ja que l’entrada a la xemeneia està força atapeïda de vegetació. Més amunt hi ha un tram en que hem xapat 3 assegurances d’una via d’esportiva que hi ha a la dreta, en cas de no xapar-les preveure algun pitó llarg addicional.

Orientació

Sud

Aproximació

Deixem el cotxe a l’aparcament públic del Bruc, que es troba a N 41º 34.917′ E 1º 46.871′ (enllaç a Google Maps). Prenem la pista en direcció nord, i més endavant seguim el corriol cap al Vermell del Xincarró. La via es troba a la dreta del sector d’esportiva del Xincarró, just a la dreta de l’Ecològica.

Material

15 cintes, 4 bagues, 1 uve mitjana i friends fins al Camalot #5. Preveure un parell de metres de cordino per si es vol reforçar el ràpel.

Descens

Un ràpel de 40 m des de la reunió final. Una altra opció és anar a l’esquerra a cercar el ràpel de l’Ecològica.

Cordada

Carles Llovet i Jordi Ceballos


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar