Inici ViesBarcelonaMontserratEcos Francesc Casanovas als Plecs del Llibre (Montserrat)

Francesc Casanovas als Plecs del Llibre (Montserrat)

per jordi.ceballos@gmail.com

La via Francesc Casanovas va ser equipada l’any 1998 per Miquel Pera, Joan Pera, Marc Peñaranda i Francesc Suñol, i està dedicada a Francesc Casanovas Pera, que va morir per malaltia als 35 anys. 

En Francesc va començar a escalar als 15 anys gràcies a un curset del Centre Excursionista de Badalona, i des d’aleshores l’escalada es va convertir en la seva gran afició. Després d’escalar un munt de vies, finalment es va animar a obrir-ne una al Cap del Ras (Montsec), que van anomenar Esperó Badalona.

La via Francesc Casanovas es troba completament equipada, la roca és excel·lent i hi ha diversos trams de placa ben macos, ens ha semblat una via del tot recomanable. Un cop dalt dels Plecs podem optar per rapelar, o seguir amunt fins al cim del Montgròs.

Orientació

Sud

Aproximació

Deixem el cotxe a l’aparcament de la Vinya Nova (enllaç a Google Maps). Anem per la pista direcció a Can Jorba i en uns 10 min prenem el Camí del Francesos. Pugem fins al Coll de l’Ajaguda i baixem al llit del Torrent del Migdia. Remuntem el torrent, passem entre dos grans blocs caiguts, al cap de poc prenem un trencall a l’esquerra i pugem per una canal fins a peu de via, on hi ha una característica xorrera negra.

Material

12 cintes

Descens

Un cop dalt dels Plecs, podem anar a l’esquerra i baixar amb un únic ràpel llarg (arbre amb bagues). Si no, l’altra opció és acabar d’escalar fins al cim del Montgròs i baixar caminant.

Cordada

Josep Santasusana i Jordi Ceballos

Enllaços

Muntanyenc


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar