Inici ViesLleidaLa NogueraVilanova de Meià Anaconda a la Roca dels Arcs (Vilanova de Meià)

Anaconda a la Roca dels Arcs (Vilanova de Meià)

per jordi.ceballos@gmail.com

La via Anaconda va ser oberta l’any 1981 per Josep Lluís Moreno, Felip Sandiumenge i Pep Masip “Nifo”, i va ser restaurada l’any 2019 per Pep Masip “Nifo” i Xavi Batriu, amb el que la via es troba en perfectes condicions. El nom d’Anaconda el van posar perquè la via serpenteja per la paret, cercant en tot moment els punts febles entre els diferents desploms.

Es una gran via, on podem gaudir de la verticalitat de la Roca dels Arcs, amb roca excel·lent i un traçat intel·ligent. La via es troba poc equipada, en general es protegeix molt bé amb flotants però hi ha algun tram exposat, degut en bona part als múltiples flanquejos. També val la pena comentar que la via es segueix molt bé gràcies a l’acurada ressenya original.

A la segona tirada algunes cordades han sofert pèndols potents, però hem trobat que amb la calma es deixa protegir bé, així que val la pena ser curós en aquest tram. Un cop a la R7 bis podem seguir amunt per la Joan Freixenet fins al cim, o podem anar a la dreta per la sortida original com hem fet nosaltres (hi ha diverses grimpades, millor anar encordats).  

Orientació

Sud

Aproximació

Des de Vilanova de Meià prenem la carretera amunt, i no té pèrdua ja que en pocs minuts veiem la Roca dels Arcs. Aparquem a alguna de les esplanades que hi ha al costat de la carretera (enllaç a Google Maps). Prenem un camí que travessa el rierol i resseguim la paret fins arribar a l’alçada de la via, que comença en una característica bavaresa.

Material

14 cintes, 2 bagues, friends fins al Camalot #3 i estreps. Opcionalment doblar els friends petits, el #2 i el #3.

Descens

Caminant

Cordada

Josep Santasusana, Ricard Rofes i Jordi Ceballos

Enllaços

Desventuras y Milagros


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar