Inici EscaladesBarcelona i rodaliesSant Llorenç del MuntLa Mata Xemeneia a la Falconera (Sant Llorenç)

Xemeneia a la Falconera (Sant Llorenç)

per jordi.ceballos@gmail.com

Interessant xemeneia oberta l’any 1957 pels sabadellencs Andreu Sorolla, Josep Alaix i Josep Aspachs. Inicialment s’anomenava simplement la Xemeneia o Ramonage de la Falconera, ja que no n’hi havia cap altra. Actualment també es coneix com a TIM de la Falconera, però és incorrecte ja que l’any 1957 cap dels 3 oberturistes era membre dels TIM, sinó del CES (Centre Excursionista de Sabadell).

Són tres tirades de xemeneia, la més llarga de Sant Llorenç del Munt. La roca és molt bona i gens pulida. Recomanable anar sense motxilla. Per a més informació podem consultar la web de santllors.

Orientació:  Est

Regulacions:  L’escalada a Sant Llorenç està regulada, consultar la web del Parc

Aproximació:  Des de Matadepera pugem fins a Coll d’Estenalles, comencem a baixar direcció Mura i després d’aprox 1 km aparquem a una esplanada que queda a mà esquerra, just on la carretera fa un revolt tancat (enllaç a Google Maps). Des d’aquí prenem un camí direcció nord, i als pocs minuts arribem a un coll on hi ha un trencall a mà dreta marcat amb una fita i un rètol informant de les restriccions. Tirem canal avall, i després de baixar una corda fixa arribem a la base de la paret. Trobar la via no té pèrdua, ja que és la única i evident xemeneia.

Material:  6 cintes, friend Cam #2, tricams i 4 bagues llargues

Descens:  Caminant

Cordada:  Cesc Aldabó i Jordi Ceballos


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

També et pot interessar