Inici ViesBarcelonaSant LlorençLa Mata Xemeneia a la Falconera (Sant Llorenç)

Xemeneia a la Falconera (Sant Llorenç)

per jordi.ceballos@gmail.com

La Xemeneia de la Falconera va ser oberta l’any 1957 pels sabadellencs Andreu Sorolla, Josep Alaix i Josep Aspachs. Inicialment s’anomenava simplement la Xemeneia o Ramonage, ja que no hi havia cap altra via a la Falconera. Algunes fonts anomenen la via erròniament com a TIM de la Falconera, però és incorrecte ja que l’any 1957 cap dels 3 oberturistes era membre del TIM (Agrupació Excursionista Terra i Mar), sinó que eren del CES (Centre Excursionista de Sabadell).

Són tres tirades de xemeneia, la més llarga de Sant Llorenç del Munt. La roca és molt bona i no està gens polida. Recomanable anar sense motxilla. 

Orientació

Est

Aproximació

Des de Matadepera pugem fins a Coll d’Estenalles, comencem a baixar direcció Mura i després d’aproximadament 1 km aparquem a una esplanada a mà esquerra, just on la carretera fa un revolt tancat (enllaç a Google Maps).

Prenem un camí direcció nord, i als pocs minuts arribem a un coll amb un rètol informatiu de les restriccions. Tirem canal avall, i després de baixar una corda fixa arribem a la base de la paret. Trobar la via no té pèrdua, ja que és l’única xemeneia.

Material

6 cintes, Camalot #2, tricams i 4 bagues llargues

Descens

Caminant

Cordada

Cesc Aldabó i Jordi Ceballos

Enllaços

Santllors


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar