Inici ViesBarcelonaSant LlorençLa Mata Hèrnia Discal a la Falconera (Sant Llorenç)

Hèrnia Discal a la Falconera (Sant Llorenç)

per jordi.ceballos@gmail.com

La via Hèrnia Discal a la Falconera va ser oberta l’any 1966 per Jordi Carreras “Cuc” i Antonio González “Madriles”. Bé, en realitat la van obrir tota plegats excepte el darrer llarg, que va ser obert pel Jordi en solitari poc abans de passar pel quiròfan on el van operar d’una hèrnia discal. 

Tal com indica la ressenya original, el darrer llarg marxava en direcció a la dreta, però en un reequipament posterior es va equipar una sortida cap a l’esquerra, que és la que fem actualment. Es una via ben recomanable, amb bona roca i molt ben trobada.  El segon llarg és especialment bo, amb ambient i un espectacular flanqueig per arribar a la reunió.

Orientació

Est

Aproximació

Des de Matadepera pugem fins a Coll d’Estenalles, comencem a baixar direcció Mura i després d’aprox 1 km aparquem a una esplanada que queda a mà esquerra, just on la carretera fa un revolt tancat (enllaç a Google Maps).

Prenem un corriol direcció nord i aviat arribem a un coll on hi ha un trencall a mà dreta marcat amb una fita. Anem canal avall i una corda fixa ens deixa a la base de la paret. La Hèrnia Discal comença uns 10 metres a la dreta de la Xemeneia (mal anomenada TIM).

Material

10 cintes, friends fins al Camalot 0.75, una baga i estreps

Descens

Caminant en direcció al cim de la Falconera.

Cordada

David Codina i Jordi Ceballos

Enllaços

Santllors


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar