Inici ViesLleidaLa NogueraVilanova de Meià Mantecas a la Roca Alta (Vilanova de Meià)

Mantecas a la Roca Alta (Vilanova de Meià)

per jordi.ceballos@gmail.com

Mantecas va ser oberta l’any 1982 per Vicens López, Gabriel Micó, Eduardo Álvarez i Juan Carlos Ferrero, i és una de les grans clàssiques de la Roca Alta. A alguns llocs aquesta via l’anomenen “Peque Mantecas”, però el nom original és “Mantecas”. El nom és en homenatge al Mantecas, que juntament amb Peque i Ricardo, quan amb només 17-18 anys, van perdre la vida al 1980 quan estaven a les darreres tirades de la Valentín Casanovas a Montserrat i van caure tots 3 paret avall.

Es una via molt recomanable, amb bona roca, i que segueix en tot moment el recorregut més lògic per enfilar-se per aquest pany de paret cercant les menors dificultats.

Orientació

Sud

Regulacions

La via no està afectada per regulacions d’escalada

Aproximació

Des de Vilanova de Meià seguim la carretera amunt uns 3 km i prenem una pista a l’esquerra (senyal que indica Ermita de Meià). Anem tirant una estona, deixant enrere alguns trencalls i quan comencem a estar a prop de la Roca Alta, prenem una pista a la dreta i aparquem a la esplanada que hi ha a N 42º 00.999′ E 1º 00.541′ (enllaç a Google Maps). Seguim a peu per la pista, i de seguida un corriol evident s’enfila fins a l’inici del Diedre Farreny. La Mantecas es troba uns 20 metres més a l’esquerra, l’inici de la via és molt fàcil de reconèixer per la fissura de la primera tirada.

Material

15 cintes, fissurers i friends fins al Camalot #2

Descens

Anem amunt fins al cim de la Roca Alta, i a la nostra esquerra tenim un collet per on baixa un camí empedrat que ens porta de nou al cotxe.

Cordada

Pau Carnicero i Jordi Ceballos


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar