Inici EscaladesLa NogueraVilanova de Meià Mantecas a la Roca Alta (Vilanova de Meià)

Mantecas a la Roca Alta (Vilanova de Meià)

per admin

Mantecas va ser oberta l’any 1982 per V. López, G. Micó, E. Alvarez i J. C. Ferrero, i és una de les grans clàssiques de la Roca Alta. A alguns llocs aquesta via l’anomenen “Peque Mantecas”, però sembla que el nom original és “Mantecas”. El nom de la via és en homenatge al Mantecas, que juntament amb Peque i Ricardo, quan només tenien 17 anys, van perdre la vida quan estaven acabant la Valentín Casanovas a la Paret de l’Aeri de Montserrat a l’any 1980. Es una via molt recomanable, amb bona roca, poc sobada i que segueix en tot moment el recorregut més lògic per enfilar-se per aquest pany de paret cercant les menors dificultats.

Orientació:  Sud

Regulacions:  La via no està afectada per regulacions d’escalada

Aproximació:  Des de Vilanova de Meià seguim la carretera amunt uns 3 km i prenem una pista a l’esquerra (senyal que indica Ermita de Meià). Anem tirant una estona, deixant enrere alguns trencalls i quan comencem a estar a prop de la Roca Alta, prenem una pista a la dreta i aparquem a la esplanada que hi ha a N 42º 00.999′ E 1º 00.541′ (enllaç a Google Maps). Seguim a peu per la pista, i de seguida un corriol evident s’enfila fins a l’inici del Diedre Farreny. La Peque Mantecas es troba uns 20 metres més a l’esquerra, l’inici de la via és molt fàcil de reconèixer per la fissura de la primera tirada.

Material:  15 cintes, tascons i friends fins al Cam #2

Descens:  Anem amunt fins al cim de la Roca Alta, i a la nostra esquerra tenim un collet per on baixa un camí empedrat que ens porta de nou al cotxe.

Cordada:  Pau Carnicero i Jordi Ceballos

També et pot interessar