Inici EscaladesMontserratFrares Normal al Morro Pla (Montserrat)

Normal al Morro Pla (Montserrat)

per jordi.ceballos@gmail.com

La Normal al Morro Pla va ser oberta per Jaume Vendrell, Jaume Montserrat i E. Barbé. Es una via amb un recorregut molt intel·ligent, a la cerca en tot moment de les debilitats de la mole del Morro Pla. La primera tirada és una grimpada que puja a l’agulla 129, i fem reunió a una petita savina del cim. Des d’allà, en una única tirada hem arribat al cim del Morro Pla, tot i que també es pot partir en 2 tirades. En el recorregut no hem d’anar a cercar la reunió de la Directa de los González, ja que la lògica et porta uns metres més amunt, però després sí que hi ha un tram de la Normal que ha estat trepitjat per la Directa. El Morro Pla és un fantàstic mirador d’Agulles i Frares, val molt la pena pujar-hi.

Orientació:  Sud

Regulacions:  La via no està afectada per regulacions d’escalada

Aproximació:  Des de Can Maçana anem al Refugi Vicenç Barbé i prenem el camí en direcció est cap a Frares. Pugem per la Canal Ampla i poc abans d’arribar a la Sensenom veiem un cartell (queda molt amunt, costa de veure) que indica Miranda d’Alba. Prenem aquest corriol a la dreta, que passa pel vessant sud de la Caputxa, de la Mamelluda i arribem al Morro Pla.

Material:  2 xapes recuperables, 2 bagues per merlets i 10 cintes. Opcionalment tricams i friends fins al Cam #0.75

Descens:  Un ràpel de 40 m cap a l’oest

Cordada:  Carles Llovet, Joan Brunet, Jordi Ceballos


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

També et pot interessar