Inici EscaladesMontserratFrares Normal a l’Agulla de les Tramperes (Montserrat)

Normal a l’Agulla de les Tramperes (Montserrat)

per admin

L’Agulla de les Tramperes es troba a Frares i els primers ascensionistes la van anomenar també Elefantet en referència a l’Ignasi Capeta, que va ser un actiu escalador del GAM. L’Ignasi era conegut amb el sobrenom de l’Elefantet, una conya que va començar arran d’una caricatura que li va fer en Joan Nubiola on li va dibuixar un nas gegant.

L’Ignasi va participar a un bon grapat de primeres ascensions com per exemple l’espectacular Torras-Nubiola-Capeta al Sabre, la Capeta-Nubiola al Contrafort de la Nina que puja a un curiós pont de roca, o l’agosarada Xemeneia Barriere al Tub de la Patata. Malauradament va morir quan tenia només 24 anys en un accident d’escalada al Midi d’Ossau.

La via normal a l’Elefantet es troba completament desequipada, però es deixa protegir prou bé i la roca és bona. L’única pega és que la via és molt curta, estarem més estona fent els preparatius i rapelant que no pas escalant, però tot i així val la pena si estem per la zona.

Orientació:  Nord-est

Regulacions:  La via no està afectada per regulacions d’escalada

Aproximació:  Des de Can Maçana anem al Refugi Vicenç Barbé i prenem el camí en direcció est cap a Frares. Pugem per la Canal Ampla fins arribar al peu de la Sensenom, on prenem el camí Alt de Frares. Passem pel costat de la Caputxa, Nana, Morro Pla i arribem a l’Elefantet, en un tram de camí que fa un passadís entre 2 roques.

Material:  3 cintes i friends fins al Cam #0.75. Recomanable portar navalla i cordino de recanvi pel ràpel.

Descens:  Un ràpel de 20 m fins al peu de via

Cordada:  Carles Llovet, Joan Brunet, Jordi Ceballos

També et pot interessar