Inici ViesLleidaMontrebei Paret de Catalunya Del Corb o Corbeau a la Paret de Catalunya (Montrebei)

Del Corb o Corbeau a la Paret de Catalunya (Montrebei)

per jordi.ceballos@gmail.com

Oberta del 23 al 25 de maig de 1978 amb 2 bivacs a la paret pels escaladors francesos Rainier Munsch “Bunny”, Dominique Julien, Francis Tomas i Gérard Uzabiaga. És una de les grans clàssiques de Montrebei, un itinerari que sens dubte podem qualificar d’imprescindible pels amants de les vies d’aventura al Congost. Per cert, a diverses fonts apareix amb el nom de “Courbeau” però és un error, el nom correcte és “Corbeau” (corb en francès).

A principis de 1978, el capellà Louis Audoubert ja havia obert 2 vies a Montrebei (Regard i del 78) i el seu proper objectiu era obrir la línia de la Corbeau, però al arribar-hi es va trobar amb que uns compatriotes seus ja hi estaven treballant. Sembla que la reacció d’Audoubert no va ser precisament cordial, així que van decidir batejar la via amb el nom Del Corb, que és el malnom amb que es coneixen els capellans a França. Com a pla B, en Louis Audoubert va començar l’obertura d’una altra via més a la dreta que va batejar amb el nom de “Grand Diedre” (actualment es coneix com Diedre Audoubert).

Uns comentaris sobre aquesta magnífica via del Corb:

  • La roca en general és molt bona i no està polida.
  • La via es troba molt poc assegurada, és principalment d’autoprotecció.
  • Hem utilitzat l’excel·lent ressenya de la guia de Montrebei del Luichy.
  • La R3 no l’hem vist però es poden enllaçar molt bé el tercer i quart llargs, quedant una magnífica tirada de 50m.
  • El llarg més exigent és amb diferència l’encastament de 6b. Amb un Camalot #5 es pot reduir una mica l’exposició, però el tram de 6b és obligat. En realitat no és que sigui un encastament com a tal, sinó un tram d’escalada en placa on pots recolzar l’espatlla esquerra.
  • Al llarg de la via hi ha 3 llargs de xemeneia, així que pot ser bona idea anar sense motxilla o dur una única motxilla per cordada.

Orientació

Sud-oest

Aproximació

Un cop a Àger, prenem la carretera cap al Parc Astronòmic. Passats uns quilòmetres, prenem una pista a l’esquerra (Castell de Sant Llorenç) i la seguim fins al Prat de Sant Llorenç (enllaç a Google Maps).

Prenem el corriol que avança paral·lel a les parets i el seguim una estona. Quan estem a l’alçada de la via, sortim del corriol principal i enfilem directes cap a la paret (fites). Per accedir a peu de via cal fer una grimpada que hem fet desencordats.

Material

15 cintes, 2 bagues llargues i friends fins al Camalot #5 (doblats fins al 1). Tascons opcionals

Descens

Resseguim el llom de la paret en direcció sud. Quan trobem 2 fites molt juntes, deixem la pista i de seguida arribem a una fita gegant que ens indica el camí de baixada al Prat de Sant Llorenç.

Cordada

Christian Ruiz i Jordi Ceballos

Enllaços

La Cordada Centenària


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar