Inici ViesBarcelonaMontserratSant Jeroni Nasti de plasti al Serrat del Moro (Montserrat)

Nasti de plasti al Serrat del Moro (Montserrat)

per jordi.ceballos@gmail.com

Oberta el 8/3/1981 pels germans Néstor i Nil Bohigas del SAME, i impecablement restaurada l’any 2022 per Estel Parés i Pau Herrero. Els 2 primers llargs són de la Casas-Chani i el darrer és de la via Teresa, però la resta de llargs són tots propis de la Nasti de Plasti, que transcorren principalment per una successió de diedres fissurats.

Ens ha semblat una via magnífica, amb un recorregut molt ben trobat que aprofita al màxim l’autoprotecció. En algun dels llargs hi creixen arítjols i ara mateix està força net de plantes, esperem que es vagi repetint més i així es mantingui en bon estat. El grau obligat deu estar al voltant de V+, però millor anar amb el 6a consolidat per gaudir-la. Es pot fer tota en lliure amb un grau màxim de 7a.

Orientació

Est

Aproximació

Des de Santa Cecilia (enllaç a Google Maps) prenem el Camí de l’Arrel direcció al Monestir i quan estem a l’alçada del Serrat del Moro, agafem un corriol que puja directe a la paret. Primer arribem al característic diedre de la Mas-Brullet i uns metres a l’esquerra comença la Casas-Chani, que és per on transcorren els dos primers llargs de la Nasti de Plasti.

Material

16 cintes, friends fins al Camalot #4 (repetint el 0.75 i 1), tascons petits i tricams. Si fa temps que no s’ha repetit, poden ser molt útils unes petites tisores de podar.

Descens

Anem amunt fins que el terreny és pla i llavors prenem un camí descendent que desemboca en 2 ràpels (50+45) que baixen directes a la Canal de Sant Jeroni.

Cordada

Christian Ruiz, Laura Monsonís i Jordi Ceballos

Enllaços


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar