Inici EscaladesMontserratEcos Gran Diedre Sud a la Miranda de Can Jorba (Montserrat)

Gran Diedre Sud a la Miranda de Can Jorba (Montserrat)

per admin

El Gran Diedre Sud va ser obert l’any 1988 per Joan Nubiola i Armand Ballart. La roca en general és increïblement bona, tot i que millor anar al tanto perquè la via potser no s’ha repetit massa. No hi ha cap equipament, a excepció d’una expansió als primers metres (que pertany a la Bego-Miguel-Kush), i un pitó que costa de veure. En tot cas, la via es protegeix bé i és ràpida, penso que és una opció ben interessant per pujar a la Miranda de Can Jorba.

Les tirades les hem fet diferents a com marca la ressenya de l’Armand i ens ha anat de conya:

  • Tirada 1: Tirada de placa, de 40 metres, i fem reunió a una savina. Al tram més dret (IV+/V) es poden posar 2 bons friends.
  • Tirada 2: Són 55 metres de diedre, i un cop al coll fem reunió a una savina que queda uns metres a la dreta. Tirada molt guapa.
  • Tirada 3: Grimpada d’uns 20 metres fins dalt de tot.

Orientació:  Sud

Regulacions:  La via no està afectada per regulacions d’escalada

Aproximació:  Podem deixar el cotxe a la Vinya Nova o al nou pàrking de Cap Jorba a la coordenada N 41 34.768′ E 1 47.985′ (enllaç a Google Maps). En tot cas, hem d’anar fins a Can Jorba, prendre el corriol cap al Joc de l’Oca, i les vies de la part inferior comencen a l’esquerra del camí. En el nostre cas, per arribar al coll on comença la via hem fet les primeres tirades de la Entre Línies. Un cop al coll on començaria l’Aresta Brucs, cal fer un ràpel de 10 metres des d’una savina, i llavors arribem al peu del Gran Diedre Sud.

Material:  12 cintes, 3 bagues llargues, tricams, tascons grans i friends fins al Cam #3

Descens:  Fem un ràpel d’uns 15 m des d’un arbre. A continuació remuntem el tram final de la Canal del Joc de l’Oca. En acabar la canal, podem anar a l’esquerra a cercar el camí de la Palomera, o a la dreta i baixar pel Camí dels Francesos.

Cordada:  Manel Ramon i Jordi Ceballos

També et pot interessar