Inici ViesBarcelonaMontserratEcos Fissura META a la Tonsura (Montserrat)

Fissura META a la Tonsura (Montserrat)

per jordi.ceballos@gmail.com

La Fissura META va ser oberta l’any 1980 per Mari Carme i Paco Vargas. Es una via molt poc coneguda, però que crida l’atenció per l’interessant encastament que es veu des del camí. A la ressenya original la marquen en 2 tirades fent reunió a la savina, però actualment està seca i hem fet tota la via en una única tirada d’uns 45 m. D’equipament només hi ha 2 expansions al començament (Ae), 2 pitons, 1 burí als darrers metres i una reunió de 3 burins.

La via té alguns trams guapos d’encastament, però al lloro perquè després del primer pitó hi ha un bon tram exposat amb roca a controlar (hem anat per l’encastament, no per l’aresta). Podem fer la reunió original (burins), o pujar una mica més i fer reunió en un químic, que és des d’on després hem rapelat.

Orientació

Sud

Aproximació

Deixem el cotxe a l’aparcament públic del Bruc (enllaç a Google Maps). Prenem la pista fins al Castell i pugem pel Clot del Tambor fins a La Tonsura.

Material

14 cintes, tricams, 1 baga i friends fins al Camalot #4

Descens

Un únic ràpel d’uns 40 m des del químic

Cordada

Josep Santasusana, Anna Codina i Jordi Ceballos


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar