Inici EscaladesMontserratEcos GEDE + Normal a Agulla Fina dels Naps de Baix (Montserrat)

GEDE + Normal a Agulla Fina dels Naps de Baix (Montserrat)

per admin

La normal a l’Agulla Fina va ser oberta l’any 1952 per Jordi Panyella (“Pany”), Delfí Feiner i Antoni Agramont, i la van començar amb l’ajuda d’un tronc des de la paret del davant. Posteriorment, al 1958 membres del GEDE van fer la via començant des de baix de tot, tal com la fem actualment.

Els passos d’esqueneta han estat utilitzats des de temps immemorials però actualment gairebé no s’utilitzen, així que hem anat a aquesta via amb el ferm objectiu de practicar aquesta tècnica, tot i que a uns els feia més gràcia que a altres… hahaha

Superat aquest pas d’esqueneta, la primera tirada és un diedre d’auto-protecció ben guapo. La segona tirada es tracta de pujar per una curta canaleta amb roca cutre. La tercera tirada és amb diferència la més exigent de la via, comença per una xemeneia fàcil, però després hem de passar a la paret de davant i hi ha un bon tram de V+/6a, aquesta tirada quan la va obrir el Pany sense expansions havia de ser bestial, amb raó es considerava de les escalades més difícils de tot Montserrat. Les xapes recuperables que hi ha a la darrera tirada costen força de veure, és fàcil passar-se alguna de llarg.

Orientació:  Oest

Regulacions:  La via no està afectada per regulacions d’escalada

Aproximació:  Deixem el cotxe a l’aparcament públic del Bruc (enllaç a Google Maps). Prenem la pista fins al Castell i pugem pel Clot del Tambor fins a La Proa (Cova del Cabrit). Allà prenem el trencall a la dreta, passem pel costat de l’Agulla del Senglar, Roca Roja i arribem a l’Agulla Fina.

Material:  12 cintes, 4 xapes recuperables i friends fins al Cam #4

Descens:  Dos ràpels de 50 m

Cordada:  Josep Santasusana, Anna Codina i Jordi Ceballos

També et pot interessar